Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, câștigă trofeul Anonimul 2021

Neidentificat, în regia lui Bogdan George Apetri, câștigă trofeul Anonimul 2021

Publicul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL a decis sâmbătă, 14 august, prin vot electronic, câștigătorii celei de-a 18-a ediții: NEIDENTIFICAT, lungmetrajul regizat de Bogdan George Apetri, este câștigătorul Trofeului ANONIMUL. Premiul, în valoare de 3.000 de euro, a fost oferit de OTP Bank România.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului DATORIA, regizat de Andrei Redinciuc, în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Kaufland România, a mers către STICKER, regizat de Georgi M. Unkovski.

MIHAIL ȘI ACHIM, regizat de Theodor Ioniță, este scurtmetrajul căruia anul acesta Fundația ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paștină, în valoare de 1.000 de euro.

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care a avut loc în perioada 9 - 15 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, și al cărei prezentator a fost actorul Dragoș Olaru, a reunit în selecție 44 titluri, dintre care 13 titluri în competiția de scurtmetraj românesc, 10 în competiția de scurtmetraj internațional și cinci în competiția de lungmetraj. Selecția competiției de lungmetraj a fost realizată de Ludmila Cvikova, în timp ce selecția competițiilor de scurtmetraj a fost realizată de criticul de film Ionuț Mareș.

Peste 2.500 de spectatori au fost prezenți în fiecare seară la proiecțiile filmelor din Green Dolphin Camping, având ocazia de a viziona cele mai noi lungmetraje de ficțiune românești precum ÎNTREGALDE, în regia lui Radu Muntean, care a fost prezent la proiecție și a răspuns întrebărilor adresate de public, sau CÂMP DE MACI (r. Eugen Jebeleanu), care a fost urmat de o discuție cu actorul Conrad Mericoffer.

LAND, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actrițe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival 2021, a deschis cea de-a 18-a ediție a ANONIMUL IIFF, rulând în premieră națională, în timp ce RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, care o are ca protagonistă pe Jennifer Hudson, a fost prezentat la ANONIMUL IIFF cu două zile înaintea premierei internaționale.

QUO VADIS, AIDA?, o coproducție cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic și nominalizată la Oscar 2021 la categoria Cel mai bun film străin, a fost filmul de închidere al ediției 2021.

Printre invitații speciali ai ANONIMUL IIFF 2021 s-au numărat regizorul Radu Muntean și actorii Ioana Flora, Andi Vasluianu, Conrad Mericoffer și Aida Economu. 

OTP BANK și KAUFLAND prezintă ediția a 18-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Tulcea și Dacin Sara.
Partener principal: Birra Moretti
Partener: IT Bright Solutions, Synek
Cu sprijinul: Groupama România, Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, Novotel, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Gebrüder Weiss, Memento Bus, 360 Revolution, Via Viticola, Coca-Cola, Costa Coffee, The Famous Grouse, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: Libertatea, News.ro, Spotmedia, IQads, SMARK, Urban.ro, A List Magazine, ViceFilms in Frame, Ziarul Metropolis, Munteanu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related