Brașov Jazz & Blues Festival susține scena locală de jazz și blues

Brașov Jazz & Blues Festival susține scena locală de jazz și blues

Brașovenii de toate vârstele sunt așteptați să se bucure de muzică în primul weekend din luna septembrie.

Începutul lunii septembrie aduce la Brașov cea de-a IX-a ediție a Brașov Jazz & Blues Festival. Începând cu joi, 2 septembrie, și până duminică, 5 septembrie, iubitorii muzicii bune sunt așteptați în cele trei locații în care vor avea loc evenimentele festivalului: Piața Sfântul Ioan (scena principală), Piața Brassaï (scena Raiffeisen) și Parcul Central Nicolae Titulescu.

Ediția a IX-a a festivalului aduce în acest an la Brașov mai mult decât concerte – aduce la viață conceptul unui festival de muzică complex și complet, cu activități și ateliere pentru cei mici, proiecții de filme în aer liber, workshop-uri și masterclass-uri, târg de viniluri și concerte de tip jam session care vor prelungi atmosfera de festival până târziu în noapte. Orașul de la poalele Tâmpei va prinde viață pe ritmuri de saxofon, chitară și pian și îi va implica atât pe iubitorii de jazz și blues, cât și pe cei mici.

Deoarece Brașov Jazz & Blues Festival își dorește să încurajeze și artiștii români în misiunea lor de a crea muzică de calitate, le-am dedicat acestora propria scenă, susținută de sponsorul nostru principal, Raiffeisen Bank. Considerăm că mai ales acum, în umbra evenimentelor ce ne-au marcat pe toți în ultimul an, artiștii noștri merită recunoștință și expunere. Astfel, pe scena din Piața Brassaï vor urca 5 trupe locale.

Vineri, de la ora 15:00, Maya Ciosa împreună cu bandul său va deschide seria concertelor susținute de artiștii de jazz și blues locali. Maya are 17 ani, este din Brașov, și a câștigat Vocea României Junior în anul 2018 – unul dintre cele mai importante momente pentru ea. De atunci continuă să compună, să cânte alături de instrumentiști consacrați în România, să joace în piese de teatru și, desigur, să pregătească albumul său de debut. Alături de Maya, pe scenă vor urca Cosmin Farcaș, Șerban Georgescu, Theodor Scriosteanu, Mircea Steriu.

Al doilea concert din ziua de 3 septembrie este susținut de FusionCore - o trupă din Brașov care activează deja de câțiva ani buni. Sunt definiți în general ca o trupă de nu-jazz, dar muzica lor reunește elemente dintre cele mai diverse, de la funk, bossa nova, prog rock și chiar metal.

Alexu and the Voices Inside va fi prezent și el pe scena festivalului, de data această într-o formulă nouă acompaniat de 4Tune Quartet.

Din line-up local nu putea lipsi Fernet Blues Company, al cărui nume s-a născut chiar în urma câtorva pahare de Fernet băute pe ritmuri de blues. De atunci, din anii `90, și până acum, Fernet Blues Company a trecut prin mai multe formule, dar pasiunea lor pentru  bluesul autentic a rămas neschimbată.

În ultima zi de festival, îi vom asculta pe Midnight Buzz, despre care putem spune că este un proiect atipic în inventarul trupelor locale. Muzica lor este cvasi- dansabilă şi aflată într-un continuu joc al ,,seducției’’ cu genurile funk, jazz sau groove.

Pentru a încuraja publicul să descopere acești artiști valoroși, care reprezintă scena locală cu mare succes, intrarea la concertele din Piața Brassaï este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Încheiem seria de evenimente muzicale din Piața Brassaï cu un concert susținut de doi artiști rezidenți ai festivalului: Berti Barbera va cânta împreună cu Lars Kutschke Band duminică de la ora 16:30. Va fi o oră de celebrare a muzicii bune, de sfidare a prejudecăților, un concert exploziv cu blues, funk și soul, cu improvizație și tradiție, proaspăt și prietenos. O premieră care ar putea însemna începutul unei colaborări de durată, o prietenie între muzicieni de excepție care întotdeauna vor avea ceva de spus.

După lăsarea întunericului, Piața Brassaï se transformă în zonă de cinema în aer liber.

Brașovenii sunt invitați la cinema de vineri până duminică începând cu ora 20.00. Din program fac parte 3 filme foarte speciale, extrem de apreciate și cu numeroase premii în portofoliu:

  • Vineri, 3 septembrie – Încă un rând (Another Round), 2020: un film cu zeci de premii, inclusiv Oscarul pentru Cel mai bun film internaţional in 2021.
  • Sâmbătă, 5 septembrie - Bohemian Rhapsody, 2018: film multipremiat, inclusiv cu 5 premii Oscar în 2019.
  • Duminică, 6 septembrie – Whiplash, 2014: film cu multiple nominalizări și premii la activ, din care și 3 premii Oscar în 2015.

Pe scena principală a festivalului, amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov,  se vor desfășura concertele cu artiștii internaționali. Pe scenă vor urca nu mai puțini de 38 de artiști din 8 țări diferite: Laura Cox (FR), Kirk Fletcher (USA), Mădălina Pavăl Live Orchestra (RO), Sax Gordon (USA), Lars Kutschke Band (DE/HU), Dana Gillespie (UK), Joachim Palden Trio (AU), Isabella Lundgren (SE), Nguyên Lê Streams Quartet (FR/USA/CA).

Biletele și abonamentele* pentru concertele din Piața Sf. Ioan au fost puse în vânzare online. 

*Acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce privește evenimentele, iar participarea la concertele pe bază de bilet din Piața Sf. Ioan este permisă EXCLUSIV: 

  • persoanelor vaccinate cu ambele doze și care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanelor care prezintă dovada unui TEST RT-PCR NEGATIV efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau TEST ANTIGEN RAPID efectuat în urmă cu maxim 24 de ore;
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului). 

Testele rapide antigen vor disponibile la acces și se vor putea face, contra cost, de către personal autorizat.
Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului pentru toate categoriile de public.
Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Cei peste 5 ani vor purta mască. 

Brașov Jazz & Blues Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Fanzin și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și de Primăria Municipiului Brașov.

Sponsor principal: Raiffeisen Bank;
Sponsori: Farmec, Delaco, Casa de vinuri Cotnari, Premium Aerotec, Zizin Ape Naturale Minerale, Elmas, Kronospan, Coresi Shopping Resort, Brainia, RatBV, ProVideo, Ascult Brașov;
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Agenția Metropolitană Brașov, Voluntariat Brașov, ABIFF, ArtBurg, Asociația de Treabă, Academia de muzică SoundBox, Emma Ateliere, Deane’s Irish Pub & Grill, www.biletebrasov.ro
Parteneri Media: Magic FM, Zile și Nopți, Sunete, Biz Brasov, fwdBV

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related