SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial și contribuie la bugetul local. 80% dintre participanții la SAGA Festival au fost vaccinați împotriva COVID-19

SAGA Festival promovează capitala României la nivel mondial și contribuie la bugetul local. 80% dintre participanții la SAGA Festival au fost vaccinați împotriva COVID-19

Weekendul trecut, Bucureștiul a fost capitala EDM. SAGA Festival a adus pe 10, 11 și 12 septembrie vizitatori din peste 30 de țări, care au petrecut trei zile pline de energie alături de DJii lor preferați, într-un cadru în care imaginația și creativitatea și-au spus cuvântul. A fost locul perfect pentru crearea unor noi prietenii și a unei conexiuni fantastice cu artiștii, care s-au bucurat să fie din nou în fața publicului.

Deși aflat la prima ediție, SAGA este deja cel mai mare festival de muzică electronică din București, fapt dovedit de numărul mare de particpanți și de impactul financiar pe care cele trei zile petrecute la Romaero l-au avut asupra capitalei României. Traficul în cele trei zile de festival a fost de peste 130.000 de oameni. Peste 45.000 de participanți și-au scanat în fiecare zi brățările, 80% dintre aceștia au prezentat la intrare un certificat digital de vaccinare sau dovada faptului că au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și 20% au prezentat dovada unui test PCR sau antigen negativ sau au fost testați la punctele de acces în festival. Dintre persoanele testate în toate cele trei zile, 15 au fost depistate pozitiv. Acestea nu au mai participat la festival și au urmat întocmai protocolul medical stabilit de autorități, însă vor primi abonamente pentru ediția SAGA din 2022.

Cele trei zile de festival au adus orașului venituri de aproximativ 25 de milioane de euro, bani proveniți din cazări, transport, consumații la localurile din București, la care se adaugă taxele și impozitele plătite de organizatorul ALDA în urma veniturilor realizate la SAGA. Pe lângă acest fapt, capitala României a beneficiat de popularitate la nivel internațional, foarte mulți străini manifestându-și deja dorința de a participa la cea de-a doua ediție, care va avea loc pe 3, 4 și 5 iunie 2022.

“Dincolo de faptul că ne-am bucurat foarte tare de prezența unui număr atât de mare de oameni la prima ediție SAGA, veniți din toate colțurile lumii, suntem încântați că astfel putem contribui și la bugetul local, dar și la promovarea României în străinătate. Cei mai mulți dintre cei care au participat la festival au fost persoane vaccinate, iar acest lucru a fost verificat cu foarte mare rigurozitate de către personalul avizat aflat la fiecare dintre punctele de acces. ALDA are planuri mari pe termen lung aici și proiecte ambițioase ce pot ajuta la dezvoltarea turismului pe plan local. Ne vom auzi mai repede decât vă așteptați cu vești noi și foarte multe surprize”, a declarat Allan Hardenberg, CEO ALDA.

SAGA Festival a început deja pregătirile pentru ediția din 2022, iar în curând vor fi puse în vânzare biletele pentru anul viitor și vor fi anunțați primii artiști din line-up.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related