Gândește ca un astronaut - Ozan Varol | Editura Litera, 2021

Gândește ca un astronaut - Ozan Varol | Editura Litera, 2021

Un fost astrofizician dezvăluie obiceiurile, ideile și strategiile care îți vor permite să faci din ceea ce este aparent imposibil posibil.

Astrofizica este adesea lăudată ca reprezentând triumful final al tehnologiei. Dar nu este. Mai degrabă este apogeul unui anume proces de gândire – o modalitate de imaginare a inimaginabilului și de rezolvare a nerezolvabilului. Exact același proces de gândire care i-a permis lui Neil Armstrong să facă acel pas uriaș pentru omenire este cel care face navetele să călătorească mii de kilometri prin spațiu și să aterizeze la punct fix și acest lucru ne aduce mai aproape de colo nizarea altor planete.

Din fericire nu trebuie să fii astronaut ca să gândești ca unul.

În această carte accesibilă și practică, Ozan Varol dezvăluie nouă strategii simple din astrofizică pe care le poți folosi pentru a face propriul „pas uriaș“ în muncă și în viață – fie că este vorba de obținerea unei slujbe de vis, de relansarea afacerii, de a învăța un lucru nou sau de a crea un produs revoluționar. Azi, să gândești ca un astronaut este o necesitate. Cu toții ne confruntăm cu probleme complexe și necunoscute. Cei care pot să le abordeze – fără instrucțiuni precise și contracronometru – se bucură de un avantaj extraordinar.

Gândește ca un astronaut te va inspira să țintești către stele și te va ajuta să te lansezi cu succes. 

Inteligentă și plină de spirit, analiza măiastră a lui Varol explică principii științifice complicate și le leagă de viața de zi cu zi, pentru publicul general.“
Publishers Weekly 

„Pregătirea de polimat a lui Varol – astrofizician, profesor de drept, speaker – îl face ghidul perfect pentru această carte care împletește cu dibăcie memorii, știință pop și teme de manual de self-help... O lectură încântătoare despre inovație.“
Kirkus Reviews 

„Metoda științifică de observare, dezvoltare a unei ipoteze, testare și revizuire a supraviețuit secolelor dintr-un motiv: funcționează. Și, după cum ne arată Ozan Varol, această abordare – plus curiozitatea fără margini – este de ajutor când proiectezi un vehicul care va ajunge pe Marte sau când te gândești ce să mănânci la cină.“
Discover Magazine 

„Lectura acestei cărți încurajatoare este un mic pas spre contracararea unui trend descendent și spre îmbogățirea psihicului american. În prezent, America duce dorul oamenilor cu o asemenea atitudine proactivă. Privirea optimistă a lui Varol asupra trecutului se poate transforma în prezentul și în viitorul Americii.“
The Epoch Times

 

OZAN VAROL este fost astrofizician devenit între timp profesor premiat și autor de bestselleruri. Născut la Istanbul, în Turcia, Ozan s-a mutat singur în Statele Unite la vârsta de 17 ani pentru a frecventa cursurile Universității Cornell și a-și lua diploma în astrofizică. Cât timp a fost acolo, a făcut parte din echipa operațională pentru proiectul Mars Exploration Rovers din 2003, care a avut ca rezultat trimiterea pe Marte a două roveruri.

Ozan a schimbat apoi cu totul domeniul și a devenit profesor de drept pentru a-i influența pe alții să facă „pași uriași“ aici, pe Pământ. Lucrările sale au fost menţionate de diverse publicații și posturi TV din întreaga lume, precum Wall Street Journal, Newsweek, BBC, Time, CNN și Washington Post. 

 

 Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Litera.

 

Info:

Titlul original: Think Like a Rocket Scientist
Ediția 2021, broșată cu clapete
Traducător: Lucia Popovici
Dimensiuni: 137 x 200
400 pagini
ISBN: 978-606-33-7623-8

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related