Documentar TVR premiat la un festival international de televiziune

Documentarul "Apusul Aurarilor" a adus Cristinei Oancea, de la TVR, premiul pentru cel mai bun scenariu la categoria Ecologie, in cadrul Festivalului International de Televiziune de la Bar (Muntenegru), desfasurat intre 16 si 19 octombrie. Juriul, alcatuit din membri din Ucraina, Serbia, Germania, Canada si Muntenegru, a motivat decizia sa prin "constructia complexa a scenariului, care imbina tehnici de investigatie documentara profunda cu citate de fictiune, realizand o puternica legatura dramatica intre trecut si prezent".

Documentarul "Apusul Aurarilor" este parte a serialului documentar "Aurul Apusenilor", de patru episoade, produs de Televiziunea Romana. Filmul descrie istoria mineritului de aur din Apuseni. "Fara nici o intentie polemica, mi-am propus sa pun in valoare patrimoniul natural si istorico-antropologic al regiunii, ca si comunitatile rurale traditionale, o civilizatie amenintata cu disparitia", spune Cristina Oancea despre filmul care i-a adus premiul, pe care il considera fara ezitare cel mai important proiect la care a lucrat pana acum.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

DictionarBranded


Related