HYPNAGOGIA | live ECO-sound binaural waves

HYPNAGOGIA | live ECO-sound binaural waves

PLASTIC Art Performance Collective / Asociația Macaia vă invită joi, 21 aprilie, între orele 18:30 – 21, la Galeria Galateca la HYPNAGOGIA – eveniment imersiv din cadrul ”ECO frequencies: binaural therapy”.

Proiectul își propune să tragă un semnal de alarmă asupra importanței conservării spațiilor naturale din mediul urban și a conștientizării rolului acestora asupra sănătății mentale.

Mesajul puternic social este livrat în cheie artistică, prin producția unei opere la granița mai multor tipuri de expresii artistice: instalație eco-sound performativă participativă, cu componente interactive de new media art, sound design terapeutic – procesat prin frecvențe binaurale, eco-art-performance, având componente de teatru participativ și senzorial.

Pentru o mai bună experiență sonoră, rugămintea este să veniți cu căștile personale.

căști// frecvențe binaurale// criză globală// vis// apă// flamingo// cristale// acvariu
Conceptul evenimentului imersiv la care sunteți invitați, HYPNAGOGIA, vorbește despre starea de visare dintre veghe și somn. Poate induce viziuni, chipuri mai mult sau mai puțin umane și animale, voci, peisaje, forme, simboluri și introspecții ciudate, premoniții și chiar lumini entopice (fulgerări de culori).

// Live ECO - sound binaural waves by Ștefan Blănică & Andrei Barbu
Reveriile sau stările hipnagogice pot fi experimentate prin intermediul tonurilor binaurale, ce prin intermediul căștilor, induc sincronizarea și armonizarea undelor cerebrale la nivelul celor două emisfere.

// New Media Art by ORDOETCHAO (Vlad Grigore & Ioana Buraga)
Dacă ființele umane sunt alcătuite din atomi aflați în continuă mișcare, atunci suntem un fel de masă solubilă, nu solidă. Moleculele de apă comunică. Savantul japonez Masaru Emoto susține că apa suferă modificări fizice în funcție de emoțiile simțite și exprimate de oameni în apropierea ei. Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți că sunt construiți din cristale. Apatitul, substanța minerală din componența oaselor, este alcătuită din cristale microscopice de fosfat de calciu. Potrivit acestuia, gândurile și sentimentele afectează mediul înconjurător. Corpul uman este preponderent - apă — Ce efect au gândurile asupra ființei noastre și asupra lumii dacă totul este alcătuit din cristale, din care multe sunt observabile doar la nivel molecular?

// Archae_type : water : descompunere a arhetipului apei - simbol, calități și energii acvatice by GCV

// Ecoperformance/voice-over by Alina Tofan, sound by MSRP
De regulă, poluarea acționează întâi asupra simțului vizual, mirosului, gustului, auzului, tactilului, afectând emoțiile.

>> Păsările sunt influențate de gândurile oamenilor, de unde sonore și electromagnetice.
>> Fără apă curată, murim. Păsările flamingo sunt pe cale de dispariție. Lipsa precipitațiilor și a apei, exploatările forestiere duc la distrugerea habitatului.

// Guest Artist - Sculptură și instalație by Larisa Tofan
Acvariul e locul unde poți privi prin transparență, deși ești izolat. E locul unde poți construi realități în timp ce visezi sau poți surprinde fragmente din realitatea unor biosfere distruse de poluare. Texturi ce dau senzația de libertate, de fascinație, dar care sufocă: plastic.

ECO Frequencies Binaural Therapy este un proiect cultural de activare participativă prin artă, unde natura, muzica binaurală și art-terapia împart aceeași linie de frecvență.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului ECO frequencies: binaural therapy și este co-finanțat de AFCN și este realizat în conformitate cu regulile impuse în urma pandemiei cu virusul Sars-COVID19. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related