PLASTIC Art Performance Collective continuă ECO-colindul

PLASTIC Art Performance Collective continuă ECO-colindul

Belșugul de sărbători ajunge la gunoi. În contextul în care 6 mii de tone de alimente / un sfert din masa de Crăciun ajung să fie risipite în perioada sărbătorilor în România, alături de tone de plastice de unică folosință care se produc pentru cadouri și ajung să polueze apoi mediul, precum și în contextul tăierilor abuzive/ necontrolate de brazi - e nevoie de  o regândire a semnificației abundenței.

În pragul sărbătorilor, Plastic Art Performance collective invită la o reflecție asupra obiceiurilor de consum și impactul colectiv al acesteia asupra mediului. Tradiția începută în urmă cu 4 ani la inițiativa Alinei Tofan și a Georgianei Vlahbei a luat anul acesta o nouă formă, de videoperformance manifest, cu speranța de a ajunge la cât mai multă lume.

Grupul propune o intervenție ecoperformativă prin care trage un semnal de alarmă asupra risipei în contexte festive, pornind de la o recontexualizare a Jocului Caprei, obicei practicat între Crăciun și Anul Nou în multe regiuni ale țării și menit a aduce o reînnoire a Timpului. Prin reimaginarea ritualului practicat în preajma noului an, Plastic Art Performance Collective își propune evidențierea acestor transformări printr-un semnal de alarmă (colind-manifest) asupra risipei în perioadele festive ale anului.

Plastic Art Performance Collective este un grup interdisciplinar de tineri artiști reuniți de Asociația MACAIA, care, din 2020, propune proiecte culturale, intervenții în spații publice și evenimente imersive menite a atrage atenția asupra poluării cu plastic și a consumului nesustenabil. 

În 2020, Jocul Caprei-manifest a ajuns la primele gazde, colindând cu mesajul de sustenabilitate, iar în 2021 - a avut prima intervenție în spațiul public (în piața Obor din București), iar în 2022, sub forma a două evenimente ecoperformative imersive, la galeria MNȚRplusC și 8pt Alternative Space.

Creația de anul acesta concepută și produsă de Plastic Art Performance Collective este realizată de: Alina Tofan (performance); Ioana Buraga: (filmare si editare/ video art); Ștefan Blănică (sound design) și GCV (creatoare costum).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related