Incepe a sasea editie a Festivalului International de Fotografie Bucharest Photofest

Incepe a sasea editie a Festivalului International de Fotografie Bucharest Photofest

1 – 8 mai, mai mult de 10 spatii din Bucuresti.

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a sasea editie, este un festival-platforma care si-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale si relevante repere din fotografia autohtona si internationala. 

Bucharest Photofest se desfasoara in perioada 1 - 8 mai 2022, dupa ce a fost reprogramat din octombrie 2021 (perioada in care contextul pandemic nu a permis o buna desfasurare a editiei curente), in mai multe spatii din Bucuresti si reuneste aproximativ 30 de evenimente: expozitii, proiectii de film, showcases, discutii si dezbateri, concerte live si invitati speciali din Franta, Italia, Spania, Maroc, Algeria, Germania, Statele Unite ale Americii si nu numai.

Evenimentele vor avea loc la Goethe-Institut, Instituto Cervantes din Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Deschis Gastrobar, UNATC, Victoria Hub, Uzina Coffee, Carturesti Modul, Carturesti Carusel, Galeria 21, Photosetup.  

Bucharest Photofest isi propune sa fie cel mai important festival de fotografie din Romania, ce transforma fotografia intr-un instrument de educatie vizuala, creand contextul pentru dezbaterea unor teme importante ale actualitatii socio-politice si cultural-umane.

Rezistenta este perspectiva prin care editia curenta a Bucharest Photofest vorbeste despre oameni, valori, locuri si, in mod special, despre fotografi si munca acestora, despre maniera prin care ei rezista din punct de vedere al creativitatii, al valorilor si eticii sau chiar al abordarii de business.

„Rezistenta este un concept; ne priveste pe toti. Este capacitatea noastra, a tuturor, de a ne manifesta conform setului de valori pe care l-am deprins. Este capacitatea de a depasi provocarile sociale, politice, culturale. Este dorinta de a ne manifesta cultural. Este ceea ce am reusit sa facem dupa o perioada de pandemie prin care a trebuit sa trecem totii. Este succesul oamenilor care aspira sa traiasca cu demnitate chiar daca sunt discriminati sau modul in care aleg sa nu renunte la valorile lor universale. Fotografia este instrumentul cel mai potrivit prin care Bucharest Photofest vorbeste despre toate aceste lucruri.“, Ionut Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 1 mai, ora 18:00, la Instituto Cervantes din Bucuresti (bulevardul Regina Elisabeta 38). Cu aceasta ocazie va avea loc proiectia speciala de film „Bergman: A year in a life” ( r. Jane Magnusson), un film ce a facut parte din selectia oficiala la Festivalul de la Cannes si la BFI London Film Festival. Este un film care exploreaza temele existentiale ale filmelor care formeaza miezul influentei mostenirii artistice a lui Bergman si le raporteaza, de asemenea, la viata sa privata. Intrarea este libera.

La eveniment vor participa din partea Ambasadei Suediei, E.S. Ambasador Therese Hyden, din partea Instituto Cervantes din Bucuresti, dl. Jorge Jiménez-Zumalacárregui, din partea UNHCR, Dl Pablo Zapata, Reprezentant a.i. UNHCR in Romania, iar din partea Bucharest Photofest, Ionut Trandafirescu.

Bucharest Photofest, ajuns la cea de-a sasea editie, este un proiect care si-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale si relevante repere din fotografia autohtona si internationala. Dincolo de faptul ca este un proiect cultural prezentat intr-un concept coerent articulat, fotografia devine in contextul Bucharest Photofest si pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualitatii socio-politice si cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educatie vizuala. 

Partener principal: Kaufland Romania
Parteneri institutionali: Goethe-Institut, Instituto Cervantes din Bucuresti, UNHCR Romania, Ambasada Suediei in Bucuresti, Ambasada Spaniei in Bucuresti, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematrografica I.L. Caragiale”, Muzeul National al Taranului Roman, Ambasada Republicii Peru in Bucuresti, CESI - Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii
Partener video: Panasonic
Parteneri: SONY, AQUA Carpatica, Wet Hard Seltzer, Domeniile Samburesti, Bere Transylvania, ABSOLUT,  Carturesti Carusel, Modul Carturesti, Deschis Gastrobar, Uzina Coffee, Galeria 21, Victoria Hub, Photosetup, European Printers, Wipplay, Filos Publishing House
Placut de Radio Guerrilla
Parteneri media: PressOne, Zile si Nopti, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, National Geographic Romania, National Geographic Traveler, UTV, Catavencii, IQads, PRwave, Music Channel, Zeppelin, Spotmedia.ro, The Institute, CriticEyeZ
Creat de Grupul Filos si Asociatia Stage Photo. Un proiect Alternative-culture.com 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related