ALTRNTV aduce la un loc designeri români din industria modei, cosmeticelor și home-deco sustenabile

ALTRNTV aduce la un loc designeri români din industria modei, cosmeticelor și home-deco sustenabile

Vineri, 13 mai se deschide în București, ALTRNTV, un spațiu dedicat produselor vestimentare, accesoriilor, cosmeticelor și produselor home-deco create din materiale sustenabile cu tehnici de producție prietenoase cu mediul și pielea. România se aliniază tendințelor din capitalele europene, Bucureștiul găzduind într-un singur loc produse cu impact redus asupra planetei.

Primii designeri care expun la ALTRNTV: Atelier Merci, Bewise, Bianca Georgescu, Boobie Love, Deplin, Devla Accessories, GLOM, Huna, Katerini, Lailui, Ludic, OilRight, One shirt, Poartă-mă cu flori, Pottery Paw, Stycle, Wooba, YKO-YKO.

„Folosesc materiale ceramice durabile în timp, de exemplu porțelan și gresie, iar decorarea lor este realizată cu pigmenți și glazuri naturale, food-safe. Dacă un obiect se strică înainte de arderea finală, reciclez și refolosesc materialul.”, Xantya Turcu, ceramistă, Pottery Paw.

ALTRNTV găzduiește o cafenea cu cafea de specialitate – ALT COFFEE, dar și o galerie - ALT GALLERY,  care prezintă lucrări realizate de artiști plastici dedicate textilelor și revalorificării lor prin tehnici de recycling, upcycling. Primele lucrări expuse aparțin artistelor plastice Dorina Horătău,  conf. univ. dr. la Facultatea de Arte Decorative și Design, UNARTE cu lucrarea „SECOND-HAND COUTURE” și lucrarea Ștefaniei Truică, absolventă UNARTE realizată din jeans reciclat.

Deschiderea are loc vineri, 13 mai, ora 18:00, bd. Regina Elisabeta, nr. 26, parter. Spațiul se află într-o clădire care pentru mai bine de 100 de ani a fost cunoscută sub numele de Cinematograful Trianon-București și a fost redat publicului de echipa ALTRNTV, Oblic Studio, PAB Group și Artisan Coffee.

ALTRNTV este inclus în harta evenimentele și spațiilor alternative din București a Romanian Design Week, deschise publicului în perioada 13 - 22 mai.

Eco-design și soluții inteligente pentru spații comerciale sustenabile

Spațiul a fost amenajat folosind materiale cu impact reduc asupra mediului: pardoseala folosită - Tarkett IQ Surface este realizată din material reciclat, sistemul de iluminat inteligent - Signify este gândit să eficientizeze consumul de energie, iar mobila este creată din lemn achiziționat din România, din sursă verificată.

Antreprenoriat social

ALTRNTV este un start-up social care descoperă și promovează designeri de produse sustenabile și donează integral profitul proiectelor umanitare ale asociației Merci Charity.  Proiect inițiat cu sprijinul NESsT și IKEA Social Entrepreneurship și câștigător al competiției NESsT - IKEA Social Entrepreneurship Poland and Romania Accelerator 2021- 2023.

STRATEGIC PARTNER: George - BCR
ACTIVE PARTNER: Signify România
FAIR PARTNER: Tarkett România și Electrolux România
Vitrină realizată de arh. Adrian Ciorgovean cu produse Wooba. 
PARTENERI MEDIA: Glamour, Igloo, Zile și Nopți, Agerpress, Metropotam, The Institute, Gala Societatii Civile, Romania Pozitiva, IQads, Feeder, Radio Guerrilla

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related