441 Design Powerhouse – Space within Space, instalație în cadrul Romanian Design Week

441 Design Powerhouse – Space within Space, instalație în cadrul Romanian Design Week

441 Design Powerhouse este parte din evenimentul Noaptea Studiourilor de Arhitectură, din cadrul Romanian Design Week, 19 mai, începând cu ora 18:00, la sediul 441 din Str. Plantelor 33.

Aici, 441 a creat o instalație refugiu, un spațiu în spațiu, în care fiecare persoană este invitată să ia loc pe scaunul din capsula special creată. De aici, vizitatorii pornesc în căutări și introspecții, ca într-un soi de meditație ghidată.

Space within Space (descriere instalație / experiență)

O capsulă efemeră prinde contur în mijlocul casei. Viață ce înconjoară altă viață. Ea poate fi loc de refugiu, de meditație, inspirație, dar si o experiență senzorială. Instalația e un loc de transformare care generează punți conceptuale prin întrebări multiple. Pandemia și izolarea pe care a adus-o această perioadă ne-au făcut și pe noi, profesioniștii din domeniul arhitecturii și design-ului să ne punem întrebări de genul: cum ni s-a schimbat percepția despre spatiul personal, care sunt limitele acestui tip de spatiu, cum le negociem, încercăm să îl redefinim, ce spune el despre noi ca indivizi?

Instalația este punctul de pornire în încercarea de a chestiona cunoscutul și de a da glas împreună unor întrebări într-o lume plină de fantezii și posibilități. Spatiul devine un limbaj universal ce ne apropie, unde fiecare intrebare generată este o poveste ce merită descoperită.

”De anul trecut de când ne-am întors la birou și am început să ieșim în spații publice, ne-am dat seama că în timpul izolării, dar și pe perioada stării de urgență, spațiul personal al fiecăruia s-a cimentat într-o experiență mult mai palpabilă decât înainte de 2020, când nu îi acordam atâta atenție. Pandemia ne-a fortat pe toți să reevaluăm multe părți ale vieții noastre, dar și relația cu spațiul, de acasă, de la birou, dinamica camerelor ce s-au schimbat sau au trebuit să își schimbe funcțiunea. Ne-am dorit ca prin instalația Space within Space să îndreptăm atenția oamenilor spre spatiul individual și relatia acestuia cu spațiul comun. Împreună cu oamenii ce vor experimenta instalația, ne dorim să ajungem la o serie de întrebări ce ne pot ajuta să înțelegem mai bine ce simt oamenii în legătura cu spațiul lor și cum se raportează la el”, spune echipa 441 Design Powerhouse.

Four for one. And now we are 441 for all.

441 este un birou de arhitectură full service: servicii de grafică, design interior, instalații și tot ce ține de domeniul design-ului.

Totul a început cu pasiunea pentru design a patru profesioniști, uniți pentru aceeași misiune. Împreună au creat 441 Design Powerhouse, care este mai mult decât un birou de design și arhitectură. Este un loc în care clienții pot găsi soluții concrete, un spațiu în care pasiunea, munca, inovația și forța se unesc pentru servicii de design 360.

Noaptea Studiourilor de Arhitectură își propune să promoveze industriile creative, punând un accent special pe studiourile de arhitectură cu sediul în București. Pentru o noapte, studiourile de arhitectură din București își deschid porțile colegilor, prietenilor și publicului larg pentru a cunoaște oameni noi, a-și prezenta ultimele proiecte într-un cadru informal și relaxat.

RDW este cel mai amplu festival de design din România, aflat la a 10-a ediție. Tema anului ce marchează 10 ani de Romanian Design Week este #FORWARD, născută din dorința de a investiga, a testa și a proiecta scenarii pentru un viitor al comunităților creative, al inovației, al sustenabilității prin colaborare și echitabilitate, aflate în slujba dezvoltării orașelor și societăților armonioase. Aceste elemente esențiale ale temei de anul acesta vor fi desfășurate în fața publicului printr-o serie de expoziții și evenimente co-produse cu unele dintre cele mai relevante organizații creativ-culturale de pe plan local.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related