RO-Wine | The International Wine Festival Of Romania. 10.000 de sticle deschise în două zile la ediția de primăvară

RO-Wine | The International Wine Festival Of Romania. 10.000 de sticle deschise în două zile la ediția de primăvară

Ediția de primavară a festivalului RO-Wine, desfășurată în weekend-ul trecut la Fratelli București, s-a încheiat după două zile pline de experiențe, bucurându-se de prezența a peste cinci mii de vizitatori veniți nu doar din întreaga țară, ci și din Europa, sau chiar de peste Ocean. 

Importatori, reprezentanți HoReCa de la cele mai importante restaurante și hoteluri din România, precum și reprezentanți ai industriei internaționale au participat la RO-Wine pentru a descoperi noutățile din piață, precum și pentru a încheia noi parteneriate.

Această ediție a fost marcată de numărul record de crame participante și de sticle de vin deschise: peste 10 000 de sticle de vin, spumante și șampanii, de la 118 producatori din România, SUA, Franța, Italia, Argentina, Noua Zeelandă, alături de spumante de top din Champagne, bere craft și cafea de specialitate.

Ca la fiecare ediție, zona gourmet s-a bucurat de un real succes, fie că facem referire la asocierea de pâine și slănină din Maramureș adusă de Nicolai Tand, sau la degustarile de prosciutto San Daniele, buratta și caviar.

Expozanții din Republica Moldova au surprins publicul cu o paletă largă de vinuri, de la un număr considerabil de producători.

Un bar central a reunit, în premieră în Romania, 20 de producatori de vinuri BIO din Italia. Invitații care și-au dorit sa învețe mai multe despre vin au avut acces și la masterclass-urile prezentate în zona de terasă.

Programul de masterclass s-a încheiat cu o prezentare excepțională a șampaniei Piper Heidsieck, una dintre vedetele acestui eveniment, șampanie ce a putut fi degustată atât în zona de festival, cât și la barul din zona de socializare.

Ca la fiecare ediție, accesul la acest eveniment a fost gratuit pentru toți  cei implicați în piața de vinuri sau HoReCa, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

„Creșterea spectaculoasă a numărului de expozanți ilustrează perfect atât oferta de vinuri de calitate - din ce în ce mai diversificată - pe care o oferă industria locală, cât și interesul producătorilor internaționali față de piața din România. Faptul că au participat importatori din Anglia, Canada și Germania este încă o confirmare a calității pe care o oferim în cadrul evenimentelor noastre”, a declarat Marinela Ardelean, coorganizator al RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.

„Am putut simți, atât în rândul producătorilor reprezentanți la RO-Wine, cât și în rândul vizitatorilor, bucuria participării la acest eveniment. Anul acesta am denumit zona de festival RO-Wine Village, și am creat mai multe spatii de relaxare și socializare, pentru a putea împărtăși poveștilor din spatele vinului. Le mulțumim tuturor pentru participare și aștept să ne vedem la ediția din toamnă, pe 15 si 16 octombrie, la RO-Wine!”, a adăugat Liviu Popescu, coorganizator al RO-Wine | The International Wine Festival of Romania.       

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related