Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine

În acest weekend, organizatorii RO-Wine invită pasionații de vinuri și specialiștii Horeca la ediția de toamnă a celui mai așteptat eveniment din România dedicat vinurilor premium și superpremium, desfășurat, conform tradiției, la Fratelli Studios București.

Pe 15 și 16 Octombrie, RO-Wine vă dă întâlnire la o ediție de excepție, punctată de degustări de vinuri premium și produse gourmet de la peste 150 de producători din România și din toate colțurile lumii.

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 800 de etichete de vinuri din România, Italia, Franța, Spania, Noua Zeelandă, Argentina, SUA, Georgia, Portugalia. În plus: o zonă dedicată vinurilor din Republica Moldova, o selecție exclusivistă de vinuri spumante din Champagne și Prosecco, vinuri bio și biodinamice, însoțite de produse gourmet, bere craft sau cafea de specialitate.

La această ediție este confirmat un program de Masterclass-uri cu vinuri din Bordeaux, Toscana, Napa Valley și Champagne, printre care se numără și Piper-Heidsieck, Barons de Rothschild și Penfolds. Prezentările vor fi completate de o selecție extraordinară de vinuri din România și din Republica Moldova. Accesul la toate masterclass-urile se face pe baza biletului de intrare la festival, mai puțin la  Masterclass-ul “Rober Parker versus James Suckling” o degustare comparativă de vinuri evaluate cu 100 de puncte de către cei doi critici.

Masterclass-urile vor fi susținute de personalități internaționale, printre care jurnalistul și omul de televiziune Bruno Vespa, care prezintă masterclass-ul „Primitivo - The King of Puglia”.

Ca la fiecare ediție, accesul pentru toți cei implicați în piața de vinuri sau horeca este gratuit, în baza înregistrării prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, romaniawinefestival.com.

Respectând tradiția, la această ediție s-au inscris deja profesioniști din toate colțurile țării, magazine specializate de vin, hoteluri, importatori, distribuitori, proprietari de restaurante, dar și vizitatori din străinătate, veniți special pentru festival.

Reciclăm sticla și facem cinste viitorului la RO-Wine cu Reciclad`OR! Partenerul sustenabil al evenimentului vă aduce noi eco-experiente la această ediție a festivalului, ce au drept scop principal atragerea atenției asupra impactului pe care îl are fiecare dintre noi asupra mediului înconjurător. De la totem-urile digitale pe teme de colectare separată și reciclarea deșeurilor, la cea mai mare provocare – aceea de a crea sticla supradimensionată din toate sticlele generate de către toți consumatorii/ vizitatorii/ producătorii prezenți la eveniment.

Carrefour România se alătură festivalului, și în acest an, prin programul Deschidem Vinul Românesc (DVR), un program național pe termen lung, care are misiunea de a sprijini industria vinului românesc și de a pune România pe harta internațională a vinului. La standul dedicat programului, participanții la târg vor putea descoperi cea mai largă colecție de vinuri din soiuri românesti, pe care le pot degusta și achiziționa la prețuri speciale.

În plus, Carrefour organizează 2 masterclass-uri dedicate producătorilor și pasionaților de vin: sâmbătă, de la 10:00, va avea loc masterclass-ul dedicat producătorilor de vin, unde se va discuta despre programul Deschidem Vinul Românesc și oportunități de implicare, iar duminică, de la ora 11:00, va avea loc masterclass-ul Soiuri românesti premiate la nivel internațional, susținut de către Marinela Ardelean, ambasador DVR.

VĂ MULȚUMIM!

Mulțumim partenerilor RO-Wine: Banca Transilvania, Carrefour, Reciclad’Or, Fratelli, Aqua Carpatica, Chef & Sommelier, Courtyard by Mariott, Phoenix Media
Și partenerilor media: Radio Guerilla, Business Review, Horeca Insight, Cariere, IQads, Trends HRB

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related