Credeam că problema e doar la mine - Brené Brown | Editura Curtea Veche, 2022

Credeam că problema e doar la mine - Brené Brown | Editura Curtea Veche, 2022

A sosit timpul să te redescoperi și să începi să te iubești cu toate micile imperfecțiuni care, în definitiv, te fac om.

Rușinea nu este ceva cu care ne naștem. Rușinea ne este indusă: de familie, de societate, de noi însene. La fel și perfecțiunea, care nu este altceva decât o modalitate de a ne ascunde vulnerabilitățile, crezând că imperfecțiunea este sinonimă cu a fi slabă, indezirabilă, inadecvată.

Consumăm timp și resurse prețioase pentru a ne ridica la înălțimea unor așteptări care ne-au fost impuse artificial și pentru a fi ceva ce nu suntem. Brené Brown ne explică de unde provin toate aceste nesiguranțe și ne arată cum să luptăm cu rușinea, vinovăția, criticile și judecățile care apar în cadrul familiei, la locul de muncă, în mass-media, între prieteni sau chiar în mintea noastră.

"Abilitatea lui Brené Brown de a explora rușinea și reziliența cu umor, vulnerabilitate și onestitate este încurajatoare și în același timp eliberatoare. Dacă vrem să ne schimbăm viața, relațiile sau chiar lumea, trebuie să începem prin a înțelege și a depăși rușinea care ne face să rămânem tăcute."
Jody Williams

"Brené Brown ne călăuzește pe calea care ne eliberează din cătușele inadecvării și ne permite să ne îmbrățișăm sinele nostru autentic."
Claudia Black

"Dr. Brown oferă numeroase sfaturi și strategii pentru a înțelege rușinea și a ne elibera de sub dominația acesteia, o perspectivă interesantă asupra unei trăiri afective debilitante, cu impact negativ asupra unui număr foarte mare de femei."
Booklist

"Aici veți găsi un studiu bogat in idei și informații cu privire la un subiect care le face pe multe femei să aibă senzația că sunt prinse într-o capcană și că sunt complet neputincioase."
Martha Beck

 

Brené Brown, doctor în asistență socială, este profesoară și cercetătoare în cadrul Universității din Houston. Și‑a petrecut ultimii 20 de ani studiind curajul, vulnerabilitatea, rușinea și empatia și este autoarea mai multor volume cotate bestsellere de către The New York Times.

La Curtea Veche Publishing au fost traduse până în prezent Daring Greatly (Curajul de a fi vulnerabil, 2016), Rising Strong, Braving the Wilderness (Curajul în sălbăticie, 2018) și Dare to Lead (Îndrăznește să conduci, 2019). Discursul ei de la conferințele TED Houston, „The Power of Vulnerability“, a adunat peste 50 de milioane de vizualizări, numărându‑se printre primele cinci discursuri TED din întreaga lume.

Locuiește în Houston, Texas, împreună cu Steve, partenerul ei de aproape trei decenii, și cu copiii lor, Ellen și Charlie.

  

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: I Thought It Was Just Me. Making The Journey from ”What People Think?” to ”I am Enough”
Ediția 2022, hardcover
Traducător: Ruxandra Comșa
Dimensiuni: 15 × 23 cm
504 pagini
ISBN: 978-606-44-1219-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related