START NOMINALIZĂRI la Gala Voluntariatului din România. Comunitatea ONedu România își propune să adune sute de voluntari din toată țara

START NOMINALIZĂRI la Gala Voluntariatului din România. Comunitatea ONedu România își propune să adune sute de voluntari din toată țara

O nouă competiție în lumea ONG-urilor își deschide porțile pentru noi voluntari care se implică în comunitățile în care trăiesc. Gala Voluntariatului așteaptă nominalizări de la organizațiile non-guvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari până la data de 9 octombrie.

Comunitatea ONedu România, în calitate de organizator, prin Centrul iVoluntar, a deschis nominalizările la Gala Voluntariatului din România, primul eveniment organizat în acest an de către tinerii din România, care își propune să adune sute de voluntari din toată țara cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului. Evenimentul își propune să (re)descopere voluntarii din comunitățile locale, care au fost în umbră în ultimii ani din cauza contextului sanitar. Ne dorim să ajungem la poveștile oamenilor din teren, care își dedică timpul să schimbe, doneze sau ajute alți oameni și organizații din țară.

Comunitatea ONedu România își propune să cartografieze voluntariatul din România, de la organizațiile din sate care lucrează cu voluntari, până la cele naționale, cu zeci de ani de experiență. Prin centrul național de voluntariat ne-am asumat să creăm un ecosistem prin care să aducem toate organizațiile la un loc, să aflăm cu două clickuri numărul național de voluntari și domeniile cele mai vizate pe categorii de vârstă.

Evenimentul își propune, pe lângă recunoașterea publică a voluntarilor activi în perioada 2021-2022, să adune informații din teren despre voluntariat. Organizația își propune „să profite” de un număr mare de participanți și să realizeze un studiu privind domeniile de implicare, vârsta de la care au început nominalizații să se implice în comunitate și dificultăți întâmpinate.

Categoriile la care un voluntar poate fi nominalizat sunt: Educațional, Tineret, Social și Protecția drepturilor omului și activism civic. Totodată, grupurile informale și organizațiile pot fi nominalizate sau se pot autonominaliza la categoria Organizația anului, care își propune să găsească cea mai activă și numeroasă organizație.

Comunitatea ONedu România (COR) este o organizație de elevi și tineri care militează pentru digitalizarea educației din învățământul preuniversitar. Digitalizarea într-o țară offline se face treptat, de aceea gândim și dezvoltăm soluții digitale și programe pe termen lung, cu un impact major în comunitate. Aducem nevoile tinerilor în prim plan pe agenda publică și concepem campanii de advocacy și lobby în afara cutiei, care să îmbunătățească legislația, astfel încât să ajute la adaptarea educației la secolul 21, dar și care să asigure îndeplinirea obligațiilor statului.

iVoluntar – Centrul pentru Voluntariat este o inițiativă a Comunității ONedu România de a înființa un hub de voluntariat, în care tinerii să găsească sprijin, informații și oportunități de implicare în comunitatea. Inițiativa a venit din nevoia organizațiilor non-guvernamentale de a asigura un management bun voluntarilor, în special celor tineri, astfel că Centrul pentru Voluntariat și-a asumat construirea unui ecosistem de soluții digitale, cât și promovarea celor existente, pentru a ajuta organizațiile non-guvernamentale să dețină certificatul competențelor digitale 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related