Fade in / Fade out – o expoziție despre aproape ceva la E T A J – artist run space, de la Pastila Roz

Fade in / Fade out – o expoziție despre aproape ceva la E T A J – artist run space, de la Pastila Roz

Joi, pe 13 octombrie, de la ora 18:00, la E T A J artist-run space (str. George Enescu nr. 43) va avea loc vernisajul expoziției Fade in / Fade out, prima expoziție personală a artistului vizual Alexandru Claudiu Maxim, membru în gruparea artistică satiric, jovială și indiferentă Pastila Roz, alături de Marian Codrea și Beaver. Expoziția aduce o instalație video a artistului și nu numai și va putea fi vizitată până pe pe 27 octombrie, cu o programare în prealabil printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram E T A J artist-run space.

„De când am început să lucrez în mediul video, am fost atras de convenția fade in/out care presupune pornirea din negru și terminarea în negru a unui film sau video, menită să delimiteze desprinderile dintre realitatea noastră și cea în care suntem invitați să intrăm. Cu timpul, această convenție s-a desprins și ea din mediul de lucru și a devenit un instrument prin care observ unele aspecte ale realității în care trăiesc, ale vieții mele, ale relațiilor pe care le am cu cei din jur.

Dacă o aplic asupra memoriei mele, despre care pot spune că are un început și un sfârșit destul de ambigue, pot surprinde o tranziție în momentele în care nu a fost definitivată. Cu cât am dilatat mai mult observațiile asupra modului în care memoria formează acest film fragmentat al vieții mele, am constatat că există momente uitate, sau niciodată înregistrate mental. Sunt atât de distante încât abia se văd, abia apar din negură, din tot ce nu e.

Expoziția este o interpretare a mea asupra acestor momente și plasarea lor la un posibil început sau sfârșit, a clipei imediat următoare sau înainte de nevăzut.”, povestește artistul.

Alexandru Claudiu Maxim este un artist vizual și editor video atras de absurd, ironie sau alte emoții puternice care îl provoacă în acest nivel de densitate numit generic "uman". Lucrările sale vorbesc în general despre trei aspecte principale: imposibilitatea evitării morții și cum devine din ce în ce mai puțin relevant subiectul în imaginarul contemporan, deși în această privință nu s-au schimbat decât idealuri; trecerea timpului și alegerea de a-l trăi între zgomot sau liniște, abundență sau nimic, fiecare dintre aceste concepte având propriile reprezentări și inter-dansuri; iubirea ca o formă de a fi prezent constant.      

Iar pe toată durata expoziției, la Art Machine, proiect inițiat de Pastila Roz, este disponibilă o colecție de cadre din filmele de animație realizate de Alexandru Claudiu Maxim de-a lungul anilor.  

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului serii de lucrări originale de la 32 de artiști.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, PRwave, Bookblog, Cult-ura, Happ.ro, Munteanu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related