Mihail Pautov: Eșecul, pentru mine, a însemnat mereu o transformare în ceva mai bun, mai bogat și mai plăcut

Mihail Pautov: Eșecul, pentru mine, a însemnat mereu o transformare în ceva mai bun, mai bogat și mai plăcut

Mihail Pautov, sau Doctor Mihail, așa cum este cunoscut în mediul online, a început ca medic specialist, chirurg, pentru ca apoi să creeze conținut valoros pe social media, să devină gazda propriei emisiuni TV și să se orienteze către medicină funcțională. 

Mihail își dorește să convingă cât mai mulți oameni să nu se îmbolnăvească, în primul rând, pentru a nu deveni pacienți și a nu avea nevoie de tratamente.

Când vorbește despre eșec, medicul spune că propriile sale greșeli l-au dus întotdeauna pe un drum mai bun și mai plăcut.

Îi poți asculta poveștile lui Mihail în cadrul evenimentului Fuckup Nights, pe 24 noiembrie, la Refugiu Urban. Până atunci, un preview în rândurile de mai jos:

 

Secretul vitalității, pentru tine

Secretul vitalității este să dorm, opt ore în fiecare noapte. Altfel nu merge. Și, pe lângă asta, să muncesc cât mai puțin și cât mai productiv. De regulă, acest lucru este foarte contraintuitiv. Devin productiv și vitalizat atunci când nu respect un program anume, ci mă las să hoinăresc, atât fizic, cât și mental.

 

Ce îți place cel mai mult la munca ta?

Faptul că muncesc pentru sănătate, iar natura acestei munci mă împinge și pe mine să respect ceea ce predic.

 

Ce e cel mai ușor de făcut pentru sănătate, dar nu facem

Să ne plimbăm 30 de minute, zilnic, într-un parc. Da, atât de simplu!

 

De ce este importantă medicina funcțională

Prin complexitatea și personalizarea ei. Țintești fix problema pacientului cu toate dedesubturile specifice lui. În loc să dai o simplă pastilă care îi nimerește pe toți, tu cauți rădăcina problemei și încerci să o rezolvi, dacă este posibil.

 

Ce îi spui unui om care suferă de o boală gravă

Să accepte și să se împace cu boala, să vorbească, să discute cu ea. De aici poate începe vindeacarea.

 

Cum te-au influențat anii de medicină convețională 

Prin felul în care m-a facut să-mi doresc răspunsuri pe care, în final, nu mi le-a dat.

 

Un gând pentru cei care își caută chemarea

Să meargă pe calea chemarii, chiar dacă nu au siguranța că aceea este „calea”. De fapt, probabil, „calea” nici nu există. Este un concept social destul de toxic. Ea se definește pe parcurs, din reușite și eșecuri și este des schimbată în funcție de cum te schimbi tu în viață.

 

Un sfat pentru cineva care dorește să facă o schimbare în carieră

Este greu și dureros. Trebuie să ți-o asumi. Nu vei fi niciodată pregătit pe deplin pentru o schimbare. Trebuie doar să o faci. Cineva care a sărit cu parașuta de la 4000 de metri o poate înțelege. Nu ești niciodată pregătit să sari. Pur și simplu, la un moment dat, sari.

 

Ce te-a învățat eșecul 

Ceva incredibil, și este posibil să fiu subiectiv, dar eșecul, pentru mine, a însemnat mereu o transformare în ceva mai bun, mai bogat, mai plăcut. Mereu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related