„Arhitecții” invitați la ediția digitală Fuckup Nights Vol. V sunt gata să dezvăluie din planurile eșuate care i-au împins pe cărarea profesională de acum

„Arhitecții” invitați la ediția digitală Fuckup Nights Vol. V sunt gata să dezvăluie din planurile eșuate care i-au împins pe cărarea profesională de acum

Japonezii se ghidează, în special în viața profesională, după conceptul „kaizen”, adică îmbunătățirea continuă. Încă din copilărie, aceștia sunt învățați că rezultatele nu se obțin imediat, doar făcând un mare pas, ci constant, făcând zi de zi câte unul mic, chiar dacă nu pe o cărare dreaptă, ci pe una șerpuită și cu obstacole. Astfel, cu răbdare, niponii își construiesc o fundație solidă în viața profesională, la care, pe tot parcursul vieții, vor adăuga zi de zi câte o altă cărămidă, chiar dacă nu conform cu planul arhitectural inițial. Înțelept și sigur, am putea spune. De ce nu se întâmplă la fel și în cultura noastră?

Mediul profesional este dominat de competiție, iar eșecul este privit ca o experiență de care trebuie să ne ferim prin orice mijloc pentru că ne poate curma ascensiunea, poate dărâma structura pe care ne-am străduit cu greu să o ridicăm în calitate de arhitecți ai propriilor vieți profesionale. Însă, o componentă importantă este chiar eșecul, care devine indispensabil oricărei construcții profesionale durabile.

Fuckup Nights pune cărămidă peste cărămidă pentru a ridica o comunitate solidă de persoane care au reușit profesional, dar pe care viața i-a adus unde sunt tocmai pentru că au dat-o în bară pe parcurs. Fuckup Nights București Vol. V aduce cinci astfel de „arhitecți” pe 18 iunie, începând cu ora 19, online, live pe platforma ZOOM.

Aceștia sunt: Judith Kis - Director HR & Logistics, Groupama Asigurari; Ioana Frîncu – expert în tehnologie, antreprenor și COO Creative Tim; Cristian China-Birta – blogger și antreprenor, fondatorul agenției digitale Kooperativa 2.0, trainer și speaker; Alex Filip – corporatist, pilot de raliuri cu 17 ani experiență și dublu campion național și Cristian Șimonca aka Blogu lu’ Otravă –  blogger entuziast în domenii precum teatru, film, sport și nu numai - sunt plini de idei și abia așteaptă să traducă conceptul de eșec în realitate.

Organizatorii Fuckup Nights București au tras cu ochiul pe schițele respectivilor „arhitecți”:

Mai bine să regreți că ai încercat decât sa te întrebi toată viața cum era dacă încercai. Plecând de la asta o să vorbim despre ce contează cel mai mult în lume. Despre cât de importantă este disciplina și concecvența. Despre eșec, despre un șut care poate să fie un pas înainte, despre decizii care sunt urmate de consecințe, despre asumarea eșecului, despre așteptări și cum ele nu sunt de fiecare dată așa cum ni le imaginam noi. Omul e supus greșelii. A greși e omenește și chiar dacă momentul ăla nu e cel mai bun al tau...el te construiște. Cel de azi ești tu. Suma greșelilor și lucrurilor bune pe care le-ai facut, spune Cristian Șimonca aka Blogul lu’ Otravă pentru Fuckup Nights Vol. V.

 

Tot aud că lumea zice că e bine să dai greș. Nu e bine, bre, cum să fie bine?! Mă refer aici la faptul că unii, care citesc prea multe pseudo-aspiraționale, se culcă pe un norișor roz dungat și își zici ”ah, abia aștept să bifez un eșec, am auzit că este foarte tare! Nu e tare deloc. Nu e bine deloc. Dar o să ți se întâmple. Indiferent ce ai face în viață. Datul de gard este în ADN-ul oricărui om care face ceva. Așa că mai bine dă-te jos de pe norișorul roz dungat și pregătește-te să dai gherle. Unele grave. Dar nu le aștepta. Nu le chema. Nu ți le dori. Oricum o să vină. Aia zic”, spune Cristian China-Birta pentru Fuckup Nights Vol. V.

 

“Ce este eșecul? Doar o oportunitate de a învăța și de a progresa”, spune Judith Kis pentru Fuckup Nights Vol. V.

 

„Atât în cariera sportivă, cât și în cea personală am avut parte de foarte multe bucurii, emoții, împliniri, succese, dar și eșecuri. Sportul de performanță m-a învățat că nu poți fi tot timpul pe val și, mai ales, că trebuie să fii pregătit pentru eșec. Neîmplinirea face parte din viață, este din regula jocului pe care trebuie să ne-o asumăm, însă cred că e musai să faci orice pentru a depăși furtuna și să încerci să faci din nou lumină. E adevărat că pentru asta îți trebuie forță, dar când vrei ceva cu adevărat, nicio barieră nu e de netrecut”, spune Alex Filip pentru Fuckup Nights Vol. V.

 

Fuckup Nights București, parte a seriei de evenimente care au loc la nivel global, se adresează, în egală măsură, micilor și marilor antreprenori, celor care lucrează în corporații, liber profesioniștilor și studenților. Această mișcare globală care ia amploare cu rapiditate promovează, prin puterea exemplului vorbitorilor, concluziile constructive trase în urma nereușitelor profesionale.

Evenimentele au loc acum în peste 300 de orașe din 90 de țări din toată lumea, iar în România se organizează independent în alte 5 orașe (Brașov, Cluj, Iași, Oradea și Timișoara). La fiecare ediție sunt invitați vorbitori din diferite zone de interes precum business, cultură, divertisment, sport etc..

 

Fuckup Nights Bucharest Vol. V va avea loc virtual, pe platforma Zoom, în data de 18 iunie, începând cu ora 19:00. Înregistrarea la eveniment se face online.

Parteneri ai evenimentului sunt Virgin Radio, Groupama, More Networking, Complice, Fonduri Structurale, Kooperativa Fru Fru, IQads, SMARK, Manager Express și Sandler Training.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Kooperativa 2.0

Kooperativa 2.0 este o agentie de Social Media, PR si Marketing Digital infiintata in 2012 de antreprenori cu experienta de peste 10 ani in online. Dupa mai bine de 8 ani si cu o echipa de peste 25 de angajati,... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related