Vulnerabilia. Voci și spații ale curajului

Vulnerabilia. Voci și spații ale curajului

ARTHUB anunță seria de evenimente reunite sub conceptul Vulnerabilia, în noiembrie și decembrie, la București.

Nona Șerbănescu, artistă, curatoare și inițiatoarea proiectului, explică: „În ultima vreme, poate ca urmare a contextului post-pandemic sau din cauza războiului care se desfășoară atât de aproape de noi, am regăsit preocuparea pentru ceea ce numim generic „vulnerabilitate" în munca multor artiste și artiști cu care colaborăm și care activează în sfera artelor vizuale sau performative. Așa s-a născut Vulnerabilia, o expoziție care a crescut ca un  bulgăre de zăpadă, adăugând noi voci și discursuri, cuprinzând noi spații (ARTHUB Bucharest: sala mică, sala mare, grădina, subsolul, apoi Pop-Up Giulești) și noi forme de expresie până când a devenit un program artistic contemporan multidisciplinar complex. Această dezvoltare emoționantă este posibilă doar cu sprijinul Centrului Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București”, încheie Șerbănescu.

Vulnerabilia începe sâmbătă, 19 noiembrie de la ora 17:00 la ARTHUB Bucharest, sala mare (Str. Gen. Constantin Budișteanu nr.10) cu instalația performativă ORICE MOARTE ESTE O POARTĂ a artistei Rucsandra Pop, curatoriată de Iuliana Dumitru, cu concursul artiștilor Irina Botea Bucan și Jon Dean, consultanță regie: Ioana Flora, ambient sonor: Gabriela Alexe. Instalația performativă va putea fi parcursă de grupuri de până la 15 vizitatori, până pe 28 noiembrie, după un program predefinit, cu rezervare. Intrarea este liberă. ORICE MOARTE ESTE O POARTĂ este un proiect co-produs de Fragile Society cu sprijinul comunității.

Tot pe 19 noiembrie de la ora 21:00 la ARTHUB Bucharest, sala mică are loc Fluid Temples // Temple Fluide spoken word muzical cu Raj Alexandru Udrea, intrare liberă.

Vulnerabilia, spații ale curajului expoziția colectivă centrală a programului se deschide multi-sit pe 22 noiembrie între 18:00 și 22:00 la Grădina ARTHUB și la Pop-up Giulești (Calea Giulești nr. 14, etajul 4, clădirea ISAF). Organizatorii recomandă parcurgerea distanței dintre cele două spații cu autobuzul 178 dinspre centru către cartierul Giulești, stația autobuzului fiind chiar vizavi de ARTHUB pe Gen.Budișteanu și în fața clădirii ISAF pe Calea Giulești.

Curatori: Nona Șerbănescu, Daniel Kozak
Asistent curator: Andrei Iurcu

Artiste și artiștii: Elena Andrei, Oana Asavei Pietraru, Simina Bănulescu, Angela Bontaș, Mădălina Brândușe, Cuzina, Aurelia Chiru, Paula Dunker, Mugur Grosu, Alex Fifea, Ștefania Hegeduș, Elena Ilash, Bogdan Marcu, Alina Medoia, Lumi Mihai, Delia Orman, Alexandru Panaite, Bogdan Pelmuș, Magdalena Pelmuș, Bianca Maria Popa, Elian Puican, Aexia Ranta, Nona Șerbănescu, /\lexāndre, Aris Tureac, Eugen Raportoru, Adi Newell, Lucian Szekely, Cristian elbus Buzneanu

Mugur Grosu

Aris Tureac

Adi Newell

Bianca Popa

Evenimente și performanțe conexe în cadrul expoziției Vulnerabilia, spații ale curajului: 

Lansare videoclip și concert #Fluid, Paula Dunker, Alex Bala, Raj Alexandru Udrea
Grădina ARTHUB
25 noiembrie

Atelier de vulnerabilitate și putere prin voce cu Oana Maria Zaharia
Grădina ARTHUB
26 noiembrie, ora 18:00

Jurnal de furie - Pretinșii - Audiopoem de Alina Medoia
Pop-up Giulești, pe durata expoziției

Infinit pozitiv - proiecție, cineteatru de/cu Alex Fifea, Mădălina Brândușe, Paula Dunker, Nona Șerbănescu
Pop-up ARTHUB Giulești, pe durata expoziției

Programul Vulnerabilia se încheie cu expoziția personală a artistei Elena Andrei: Locuri uitate ale inimii mele, curatoare Nona Șerbănescu. Vernisajul va avea loc pe 5 decembrie de la ora 19:00 la ARTHUB Bucharest, sala mare. Expoziția rămâne deschisă până la finalul anului, încheind totodată și programul curatorial pe 2022 al centrului cultural.

Proiectul este finanțat de Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, care promovează artele vizuale prin intermediul unui limbaj contemporan, accesibil mai multor categorii de public. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia finanțatorului. Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București, nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

ARTHUB Bucharest este un proiect care, prin natura sa, ține de oameni și de spațiu, fiind definit de comunitățile (artiștx + public) pe care le deservește și modelat de resursele imobiliare de care a dispus pe parcurs. Obiectivele și oferta ARTHUB Bucharest au variat în funcție de formula colectivului artistic și de caracteristicile spațiului ocupat. Totuși, crearea unor facilități pentru producția artistică și punerea lor la dispoziția comunităților, grupurilor, colectivelor, lucrătorxlor din artă, teatru și alte domenii artistice au rămas prioritare de la început. ARTHUB Bucharest atrage și folosește inteligent, democratic și transparent resurse comune. Este un centru cultural independent de tip artist run care cristalizează un program curatorial propriu pluridisciplinar, fundamentat pe nevoia existenței unei scene bucureștene pentru discursuri artistice articulate politic ca alternativă la narativele oficiale neo-liberale și a unui spațiu destinat expunerii de proiecte feministe, intersecționale sau auto-reprezentative pentru diverse grupuri și comunități marginale sau marginalizate. ARTHUB Bucharest a fost și rămâne un proiect precar, chiriaș pe piața imobiliară liberă, în care echipa artistică gestionează proiectul, ceea ce invariabil menține o presiune financiară permanentă, conduce la instabilitate, burn out și la îngreunarea unei construcții culturale stabile și relevante.

Grădina ARTHUB este cea care vine să răspundă sustenabilității proiectului și funcționează ca principală sursă de venituri, dar și ca scenă, cadru pentru dialog cultural și artistic.

WE'RE HERE este un proiect curatorial și de comunicare pentru artiști, și în același timp unul editorial și de cercetare despre arta queer azi, în întreaga lume. WE’RE HERE este o expoziție fizică și virtuală care o oferă o platformă hetero-prietenoasă pentru promovarea expresiilor subculturale queer, feministe și de alt fel. WE’RE HERE propune o cultură a solidarității și vizibilității pentru toți.

Organizatori: ARTHUB, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane, WE’RE HERE, Fragile Society în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte, Primăria Municipiului București
Parteneri media: Modernism, Propagarta, Zeppelin, Bookhub.ro, ISCOADA, IQads

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related