"Explorări artistice ale spațiului public" - rezultate

"Explorări artistice ale spațiului public" - rezultate

Proiectul "Explorări artistice ale spațiului public" realizat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022 s-a încheiat, atingându-și scopul de a promova cunoașterea și  explorarea spațiilor publice din București prin intermediul artei stradale, implicând peste 27 artiști, 12 profesioniști din diferite domenii, 3 parteneri strategici și 24 parteneri media.

În perioada 31 August - 15 Noiembrie, echipa proiectului a produs:

- o serie de cinci ateliere creative de artă urbană care i-a avut ca invitați pe Serebe (desen), John Dot S (street art), SANDi (desen) și Octav Avramescu (serigrafie), la care au participat peste 100 de persoane;

- cinci tururi ghidate care au prezentat celor 40 de participanți, unele dintre cele mai recente intervenții realizate în spațiul public din București.

- un apel deschis destinat fotografilor și exploratorilor urbani care a atras și 1.309 voturi online care au desemnat 3 câștigători;
- o intervenție artistică multidisciplinară co-produsă de Aeul, Cristiana (pictură murală) și Dan Andrei (compoziție audio), situată pe strada Mircea Vulcănescu 20;

- o expoziție, care prezintă concluziile proiectului alături de o serie de lucrări originale expuse public pentru prima dată, pictate de Aeul, Coon One, Homeboy LDJ, Iluc, Irlo, iZZY iZVNE, John Dot S, Krips, Maria Bălan, Mser, Nesk, OhBoy, Ortaku, Pandele, Pasr, Pisica Pătrată, Pulsar Sinaps, Robert Obert, Serebe, Toybox, Viață. În cadrul vernisajului, a avut loc un performance, transmis în direct online, realizat de Tulbure (set experimental) și Coon One (live painting).

Expoziția poate fi vizitată la Lente (strada Dionisie Lupu, 78), până la finalul anului.

Toate produsele culturale realizate în timpul proiectului au fost puse la dispoziția publicului cu acces gratuit și au avut ca scop investigarea rolului artei în viața cotidiană și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală și de a stimula imaginația privitorilor, contribuind la regenerarea urbană.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. 

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Teen Press, Revista Golan, La pas prin Brașov, Modernism.ro, Litera9, Agenția de Carte, Propagarta

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. 

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related