Încă nu ai auzit? Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat prin care sa te dezvolți și să lași un impact în urma ta, Global Volunteer has your back

Încă nu ai auzit? Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat prin care sa te dezvolți și să lași un impact în urma ta, Global Volunteer has your back

Global Volunteer (GV) este un program de voluntariat internațional organizat de AIESEC.  Acest program își propune să dezvolte leadership-ul în tineri printr-o experiență multiculturală, care te scoate din zona de confort, cu scopul de a contribui la obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG) propuse de ONU (un set de ținte legate de îmbunătățirea sustenabilității în lume).

AIESEC România a fost înfiinţat în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948, până în prezent extinzându-se în peste 110 țări. În România AIESEC este prezentă în 13 oraşe şi este una din cele mai mari organizaţii conduse de tineri. AIESEC urmărește dezvoltarea leadership-ului în tineri și crearea unui impact pozitiv în comunitate, prin oportunități locale sau programe de schimb internaționale.

Programele de voluntariat se bazează pe aceste obiective de dezvoltare durabilă. Ele sunt 17 la număr, însă cele pe care sunt deschise cele mai multe oportunități sunt: Quality Education (Calitatea educației), Partnerships for the Goals (Parteneriate pentru obiective), Gender Equality (Egalitatea între sexe), Climate Action (Acțiuni Climatice) și Life on Land (Viața terestră).

Odată înscriși în acest proiect, veți primii suportul organizației AIESEC pe tot parcursul procesului de înscriere (precum alegerea oportunității în care doriți să plecați), dar și pe tot parcursul proiectului de voluntariat (precum crearea unei VISA, și legat de orice alte probleme și nelămuriri întâmpinate).

Ajunși acolo, veți face parte dintr-o echipă mai mare de tineri din toate părțile lumii, împreună cu care veți colabora și veți trece peste diferite obstacole pentru a vă asigura că lăsați un impact pozitiv în urma voastră.

Acest proiect de voluntariat durează 6 saptamani. Oportunitatile sunt deschise pe  tot parcursul anului, însă pentru a primi bursa Erasmus în valoare de 1000-1400 Euro, condiția este să plecați pe perioada verii. Alte condiții pentru primirea acestei burse sunt să plecați într-o țară din Europa (și Turcia este inclusă), să fiți student al ASE-ului, și să nu reveniți în țară pentru următoarele 2 săptămâni după terminarea proiectului ( în timpul acesta sunteți liberi să vizitați și să mergeți oriunde doriți).

,,În ultimele 2 luni am luat parte la o oportunitate de voluntariat AIESEC în Torino, Italia, care s-a bazat pe #SDG 10: reducerea inegalității în și între țări. Am plecat în acest proiect deși aveam deja un loc de muncă stabil, însă știam ca avea să îmi fie din ce în ce mai greu sa plec într-o astfel de oportunitate pe viitor. Am riscat, și nu regret nimic.

Am rămas cu niște prieteni pe care nu m-aș fi gândit niciodată că o să îi am, și am realizat că lumea este mult mai mare decât credem noi și că uneori ar trebui sa avem curiozitatea sa descoperim si ce e mai departe de orizonturile noastre. Eu am putut face asta prin prisma AIESEC România și Italia, cărora le și mulțumesc.”, Ana-Maria Roșu.

Înscrie-te și tu și hai în aventura vieții tale!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related