Sute de copii mai puțin norocoși primesc telefoane și tablete pentru a-și continua studiile

Sute de copii mai puțin norocoși primesc telefoane și tablete pentru a-și continua studiile

În cadrul Gaming Marathon va avea loc avanpremiera marii finale a Campionatului Mondial Argentina - Franța.

Duminică, 18 decembrie, în cadrul evenimentului online Gaming Marathon, creatorii de conținut, alături de comunitățile lor de sute de mii de gameri, vor intra în spiritul faptelor bune de sărbători, sprijinind educația copiilor de la Casa Bună. Pe parcursul acestui maraton, streamerii și partenerii evenimentului vor oferi echipamente performante ce îi vor ajuta pe cei mici să își continuie studiile. Casa Bună, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educație. Gaming Marathon are loc online, începând cu ora 10, pe gaming-marathon.ro.

Pentru a veni în sprijinul asociației, timp de peste 15 ore, gamerii vor organiza competiții și vor dona monitoare, telefoane mobile, laptop-uri și PC-uri performante. Programul de gamificare al Asociației Casa Bună răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore și adună cât mai multe puncte. Participanții la eveniment pot dona pe site-ul asociației.

„Implicarea reprezintă cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon există. An de an, evenimentul a demonstrat că gamerii sunt uniți și dornici să ajute, fie că susțin mai multe femei care să lucreze în industrie, legături mai puternice cu părinții lor prin jocuri video, fie, iată acum în decembrie, pe copiii de la Casa Bună care au nevoie de acces la educație digitală.  Așteptăm câteva sute de mii de tineri care să intre online alături de streamerii lor preferați și să contribuie la donații. Implicarea se poate realiza în multe moduri, chiar și din fața PC-urilor sau a telefoanelor, ” a spus Tudor Dăescu, co-fondator Gaming Marathon.

„Unul dintre principalele scopuri pe care le avem la Casa Bună este ca toți copiii din program să aibă acces la o educație completă. Gaming-ul face parte din viata copiiilor de la Casa Bună iar jocurile le pot dezvolta multe abilități și se pot apropria mai ușor de procesul de cunoaștere. Iar dispozitivele pe care le vor primi de la comunitatea de gaming, și mai ales de la youtuberii lor preferați pe care îi urmăresc, cu siguranță îi vor ajuta în dezvoltarea lor,” a declarat Valeriu Nicolae, inițiatorul proiectului Casa Bună.

În plus, la Gaming Marathon are loc avanpremiera finalei Campionatului Mondial de Fotbal, dintre Argentina și Franța. Cu câteva ore înainte de marea finală, Ovvy și Tudor Buțan, unii din cei mai cunoscuți streameri de FIFA din România, își vor alege reprezentativa și vor juca finala online în FIFA23. Pe durata partidei, cei doi vor realiza o analiză amănunțită a cele două echipe finaliste.

În cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, se vor alătura acestei cauze, și vor implica comunitatea lor în discuții despre importanța de a ajuta și a dărui. Antonia Nuckle, Ovvy, IceManLucky, ZaSami, Mădălin, AmyClaire și Jaxi își vor incuraja comunitățile de gaming să ia parte la inițiativă, iar la final vor dona device-uri pentru copiii de la Casa Bună.

Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton vor primi diverse challenge-uri și provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească, pentru ca donațiile către asociația Casa Bună să se înmulțească. Challenge-urile vor testa abilitățile streamerilor în jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Brawl Stars, FIFA, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG și multe altele. În acest timp, participanții vor putea învăța despre abilitățile în jocuri video, dar și despre gestionarea resurselor in jocuri. De asemenea, în cadrul evenimentului va exista și un quiz dedicat jocurilor video, unde fiecare răspuns corect va fi însoțit de o donație.

Gaming Marathon este connected by Vodafone și prezentat de AGON by AOC, upgraded by George și susținut de Samsung, HELL ENERGY, Logitech G și Gazeta Sporturilor.

De peste zece ani, Valeriu Nicolae, împreună cu un grup de voluntari, lucrează cu copiii din cea mai vulnerabilă zonă din București, Ferentari, Aleea Livezilor. Din 2020, activitățile s-au extins la două comune din județul Argeș, an în care am primit și numele oficial. La Casa Bună, 258 de voluntari lucrează săptămânal, online și offline, cu aproxiamtiv 500 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, copii care cresc în familii defavorizate. Activitățile constau în susținere educațională, suport medical (stomatologic, oftalmologic, dar nu numai), medicamente, ochelari, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă, alimente, etc.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related