Dragoș Cantea: Muzica este numitorul comun al tuturor trăirilor noastre și ne poate acompania întregul spectru al stărilor de zi cu zi

Dragoș Cantea: Muzica este numitorul comun al tuturor trăirilor noastre și ne poate acompania întregul spectru al stărilor de zi cu zi

La început, pentru pianistul Dragoș Cantea, muzica era ceva sacru. Se apropia de ea cu respect și, uneori teamă. Relația s-a schimbat, o dată cu experiența, iar curiozitatea a luat locul celorlalte emoții, devenind principala sursă de inspirație. Muzica a devenit eliberatoare. A fondat Classix Festival, festival independent de muzică clasică din Iași, cu aceeași misiune: de a redefini experiența de concert, de a încuraja dialogul și de a aduce muzica clasică mai aproape de oameni. 

Una din principalele misiuni ale festivalului a fost întinerirea segmentului de public căruia muzica clasică se adresează și mă bucur nespus că acest lucru a fost realizat încă de la prima ediție, marea majoritate a publicului nostru fiind între 25 și 55 de ani, urmat de elevi și studenți. Oamenii participă cu inima larg deschisă la concertele din Classix. Ei vin pentru a descoperi și nu pentru a judeca, și totodată ei nu resimt aceeași presiune pe care o poate impune un cadru mai formal de concert, spune Dragoș.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related