Filme premiate la Cannes, producții americane independente, și pelicule românești sosesc vara aceasta la Râșnov

Filme premiate la Cannes, producții americane independente, și pelicule românești sosesc vara aceasta la Râșnov

Luna iunie aduce filme de excepție la Râșnov, unde cele trei caravane cu pelicule premiate vor ajunge pe tot parcursul lunii iunie.

Primul weekend de vară debutează cu American Independent Film Festival – Itinerant la cinema Amza Pellea, unde se vor vedea în premieră la Râșnov două filme americane,  recunoscute pentru poveștile lor curajoase și actorii de renume. Este vorba de Wendy, de Behn Zeitlin, prezentat în premieră la Sundance, și în premieră la Râșnov pe data . Această adaptare a lui Peter Pan, reinventează povestea clasică, într-un cadru complet nou. Odată cu amenințările la adresa copilăriei lor veșnice, Wendy trebuie să-și salveze frații și pe ceilalți copii de pe insulă, cu ajutorul celui mai puternic lucru pe care îl are: dragostea pentru familia ei. Filmul rulează pe 3 iunie, de la ora 19:00.

Cel de-al doilea titlu al weekendului, pe 4 iunie, este My Salinger Year, de Philippe Falardeau. Cu o distribuție de zile mari – Sigourney Weaver și Margaret Qualley. Sunt anii 90 la New York, într-o agenție literară care îl reprezintă pe faimosul J.D. Salinger. Însărcinată de șefa sa excentrică (Weaver) să prelucreze corespondența lui Salinger, Joana (Qualley) decide să personalizeze răspunsul sec oferit de agenți fanilor scriitorului. Rezultatele sunt emoționante și pline de umor.  În timp ce folosește vocea marelui autor, Joanna începe să o descopere pe a ei.

Proiecțiile continuă pe 16 și 17 iunie, atunci când Caravana Les Films de Cannes à Râșnov aduce publicului o selecție de filme de autor, din competiția Festivalului de Film de la Cannes. Cele două titluri care se vor vedea în premieră la cinema Amza Pellea sunt comedia Le Discours, regizată de Laurent Tirard, după un roman al celebrului Fabcaro și Un beau matin, de Mia Hansen-Løve, cu Lea Seydoux în rol principal, premiată cu Palm d’Or pentru interpretare feminină, și cunoscută pentru rolul ei din seria Bond.

Caravana Zilele Filmului Românesc 2023 ajunge în oraș pe 30 iunie, când va rula în premieră la Râșnov R.M.N., cel mai recent titlu semnat Cristian Mungiu, care a avut premiera mondială în selecția oficială a festivalului de la Cannes, însoțit de un mesaj din partea regizorului. Filmul este o poveste despre resorturile profunde ale comportamentului uman în fața realităților care îl surprind, despre relația cu celălalt și despre felul în care ne raportăm cu toții astăzi la un viitor neliniștitor.

Caravanele cu filme ajung între 2 și 30 iunie la cinematograful “Amza Pellea” din Râșnov, iar intrarea este liberă.

American Independent Film Festival – Itinerant
Sâmbătă, 3 iunie, 19:00: My Salinger Year, regia Philippe Falardeau, Premieră la Berlinale, 2020
Duminică, 4 iunie, ora 19:00: Wendy, regia Behn Zeitlin

Caravana Les Films de Cannes à Râșnov
Vineri, 16 iunie, 19:00: Le Discours, regia Laurent Tirard, Cannes 2020
Sâmbătă, 17 iunie, 19:00: Un beau matin, regia Mia Hansen-Løve, Cannes 2022

Caravana Zilele Filmului Românesc
Vineri, 30 iunie,19:00: R.M.N., regia Cristian Mungiu, Cannes 2022

Caravanele de la Râșnov sunt prezentate de Asociația Cinemascop, Voodoo Films, și Mobra Films, cu sprijinul Primăriei Orașului Râșnov, Mioritics.Keep Hiking și al Asociației Ronsenau Turism.
Proiect finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Parteneri Europa Cinemas, Radio România Cultural.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related