ECO MOVEMENTS: premiere coregrafice în București

ECO MOVEMENTS: premiere coregrafice în București

În luna iulie, Plastic Art Performance collective invită publicul bucureștean la primele reprezentații live ale instalațiilor coregrafice-ecoperformative din proiectul de dans ”Eco Movements”, co-finanțat de AFCN.

”Eco Movements” este manifestul artistic al echipei formate din: Momo Peter Sanno (coregraf), Ioana Buraga, Wura Moraes, Alina Tofan, Alina Ușurelu (performeri), Teo Rădulescu (sound-design), GCV (concept și design costume), Larisa Tofan (asistent scenografie). Concept artistic - Alina Tofan.

Formele de viață - umane și non-umane - își construiesc relația cu spațiul prin metamorfoză // Corpul uman este un holobiont: o comunitate de existență.

Evenimentele traduc în plan coregrafic viziunea, armătura conceptuală și metoda ecoperformanceului, punând în centru interconectivitatea, fuziunea dintre mediul natural și corp ca două dimensiuni inseparabile ale creației coregrafice. Acestea chestionează perspectiva antropocentrică, explorând relațiile inter-specii ca metode de reziliență pentru un prezent profund marcat de criza relației cu mediul și pentru un viitor al co-existenței.

Primul live-performing cu live-sound va avea loc la Modul Cărturești, pe 7 iulie la ora 19, urmat de a doua reprezentație din 15 iulie, ora 18:30, în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Instalațiile ecoperformative/coregrafice din București vor fi urmate de evenimente în Timișoara, Brașov - fizic și online, precum și în Portugalia, prin sprijinul partenerului internațional AgitLab.

Proiectul este coordonat de Asociația Macaia, prin Plastic Art Performance Collective, grup artistic care atrage atenția asupra risipei colective și a unor teme precum: criza de mediu, poluarea cu plastic, poluarea industrială, schimbările climatice, intervențiile abuzive de tipul defrișărilor ilegale - teme abordate prin filtrul artistic.
Parteneri principali/ gazde: Librăriile Cărturești, Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related