Invitați speciali, ateliere și concerte, toate între 14-20 august la Sfântu Gheorghe

Invitați speciali, ateliere și concerte, toate între 14-20 august la Sfântu Gheorghe

Programul celei de-a 20-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care va avea loc în perioada 14 - 20 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), este acum disponibil.

Festivalul se deschide luni, 14 august, cu proiecția în premieră în România a filmului „Kidnapped” prezentat anul acesta în Competiția Oficială a Festivalului de la Cannes. Regia este semnată de Marco Bellocchio care este deținătorului primului Trofeu Anonimul (pentru filmul „Buongiorno, note”, în 2004).

Tot în premieră, în afara competiției, vor fi proiectate și filmele: „Youth (Spring)” semnat de Wang Bing și „Last Summer” regizat de Catherine Breillat, selectate și ele anul acesta în cursa pentru Palme d’Or la Cannes.

Filmul documentar „Youth (Spring) | Qingchun„provoacă bucurie și consternare în același timp” (conform celor de la IndieWire) relatând povestea locuitorilor cartierului muncitoresc Liming, situat în apropiere de Shanghai. În fiecare an, tineri între 17 și 20 de ani își părăsesc satele și se mută acolo unde trăiesc ca adulți, de multe ori la locul de muncă sau în spații insalubre.

Last Summer | L'été dernier” surprinde un moment din viața unei avocate de succes care se angajează treptat într-o relație pasională cu fiul soțului său dintr-o căsătorie anterioară, punându-și cariera și viața de familie în pericol.

„Navigând cu o finețe remarcabilă prin nuanțe și contraste, Catherine Breillat pictează portretul acestei femei într-un mod extrem de senzorial, dar clinic în același timp, ajutată de imaginea lui Jeanne Lapoirie.” scria Cineuropa.

Regizoarea filmului este de altfel o veterană a festivalurilor importante de film din lume, fiind premiată la Cannes, Berlin, Rotterdam, Chicago sau Veneția.

Seara filmului românesc de marți, 15 august, este dedicată premierei naționale a celui mai nou film regizat de Radu Jude – „Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii”, care va putea fi văzut la ANONIMUL imediat după proiecția din selecția de la Locarno.

Ediția de anul acesta a festivalului mai cuprinde în lineup un număr de nouă alte filme de lungmetraj românesc, incluse în secțiunea Romanian OFF Section. Printre ele spectatorii vor putea vedea, înainte de lansarea în cinematografe: „Mammalia” în regia lui Sebastian Mihăilescu, „Tigru” regizat de Andrei Tănase, filmele documentare: „Arsenie. Viața de apoi” de Alexandru Solomon, „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” de Carla Maria Teaha sau „Între revoluții” de Vlad Petri și studiul antropologic al micii comunități din Sfântu Gheorghe semnat de Claudiu Mitcu – „Toate râurile se varsă în mare și marea nu se umple niciodată”.

Programul festivalului cuprinde și trei secțiuni competiționale: două competiții de scurtmetraje (românești și internaționale) și o competiție de lungmetraje care reunește cele mai nou filme ale unor autori care au mai fost prezenți în selecția ANONIMUL de-a lungul anilor. Toate acestea vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât și în sălile de cinema din Green Village.

Trofeul ANONIMUL, în valoare de 3000 de euro, va fi acordat în urma voturilor primite de la public și este oferit de OTP Bank.

Premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, respectiv internațional, vor fi oferite de asemenea în urma voturilor primite și sunt în valoare de 1000 de euro fiecare.

Fundația Anonimul va acorda și anul acesta Premiul „Ovidiu Bose Paștină”, în valoare de 1000 de euro, unui scurtmetraj din competiția românească sau internațională.

Ediția aniversară de anul acesta va fi închisă de „Filmul Oficial al Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Partea A”, semnat de invitata specială a festivalului, regizoarea japoneză Naomi Kawase, ce va fi prezentă la Sfântu Gheorghe pentru a accepta, în cadrul galei de închidere, Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

Naomi Kawase va introduce o parte din filmele sale din programul festivalului și se va întâlni cu publicul și invitații de la Sfântu Gheorghe într-un masterclass pe care aceasta îl va susține la ANONIMUL.

Printre surprizele ediției de anul acesta se numără concertul susținut de formația Șuie Paparude în închiderea festivalului și show-ul hibrid al trupei Dl Goe după albumul „Fata Morgana” a cărui muzică este ilustrată de o serie de clipuri care formează un film.

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Accesul la proiecțiile care au loc în sală, în Complexul Cinema Green Village, este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi obținut de pe platforma Eventbook.ro. Pentru fiecare zi de proiecție, biletele vor fi disponibile pe platformă din ziua precedentă, începând cu ora 10:00. Comenzile sunt limitate la 4 bilete / adresă de e-mail.

OTP BANK și Birra Moretti prezintă ediția a 20-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Tulcea, Uniunea Cineaștilor din România și Dacin Sara.
Partener principal: E.ON Energie Romania
Partener special: Domeniul Bogdan
Parteneri: Groupama, IT Bright Solutions
Cu sprijinul: Green Village, Green Dolphin Camping, Navrom Delta, Gebrüder Weiss, Mercure Bucharest City Center, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Coca-Cola, Costa Coffee, Bulldog, Casa Alb Albastră
Văzut de: Radio Guerrilla
Parteneri media principali: Agerpres, Republica
Parteneri media: Zile și Nopți, News.ro, Urban.ro, Libertatea, Films in Frame, Vice, Ziarul Metropolis, LiterNet, IQads, SMARK, Igloo, Observator Cultural, The Institute, CineFan, MovieNews, All About Romanian Cinema, Happ.ro, Munteanu Recomandă, Radio România Cultural, Happy Fish.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related