Colectivul artistic L1 Studios anunță deschiderea înscrierilor pentru 8 ateliere gratuite dedicate experimentului cu practicile artei contemporane

Colectivul artistic L1 Studios anunță deschiderea înscrierilor pentru 8 ateliere gratuite dedicate experimentului cu practicile artei contemporane

L1 - spațiu colaborativ pentru artă contemporană, proiectul colectivului artistic L1 Studios, este un program multidisciplinar de educație prin cultură care are loc în perioada septembrie - octombrie 2023, la Atelierele Malmaison din București. Programul gratuit, dedicat adulților și copiilor, acoperă diferite zone artistice în cadrul a 8 ateliere multidisciplinare care combină elemente teoretice cu practici artistice interdisciplinare. Lucrările create de participanți sub coordonarea mentorilor vor compune o expoziție de grup prezentată la finalul proiectului în spațiul comun al colectivului L1, MIRAJ. Un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. 

Atelierele se vor desfășura în spațiile de lucru ale artistelor și artiștilor coordonatori, asigurând astfel o experiență autentică a creației de artă contemporană. Temele abordate urmăresc să dezvolte gândirea critică, imaginația și creativitatea participanților în cadrul atelierelor:

  • Zine cu Anca Dima (covrig)
  • Jucării cu Andreea Stegaru (Veta Jones)
  • Desen și broderie cu Miruna Radovici
  • Slime cu Otto Constantin
  • Pictură dinamică cu Adriana Preda
  • Sculptură și upcycling cu Cătălin Velea
  • Scriere cu Nicoleta Moise
  • Ilustrație de carte cu Lea Rasovszky

Înscrierile sunt deschise în perioada 14 - 23 august, iar participarea este gratuită. Selecția participanților va fi făcută de către mentori, în funcție de motivația personală a celor interesați, încadrarea în limita de vârstă, precum și disponibilitatea de a participa la toate cele 3 întâlniri ale fiecărui atelier. O persoană poate participa la un singur atelier din program. Fiecare atelier presupune câte 3 întâlniri.

 

Toate activitățile proiectului se vor desfășura la Atelierele Malmaison, Calea Plevnei 137C, corp B, etaj 1, sector 6.

L1 este un spațiu colaborativ multifuncțional și multidisciplinar dedicat susținerii artistelor și artiștilor contemporani, o inițiativă nouă, formată din rezidente și rezidenți ai spațiului de la etajul 1, în cadrul Atelierelor Malmaison. Spațiul este dedicat în exclusivitate studiourilor de producție artistică, care sunt deschise pentru vizitare numai cu ocazia unor evenimente speciale sau cu programare pentru persoane și grupuri din domeniu.

L1 - spațiu colaborativ pentru artă contemporană este o propunere MATKA în colaborare cu colectivul artistic L1.

MATKA este o organizație non-guvernamentală, non-profit, care îmbină empatia pentru un mediu social în urgentă nevoie de dezvoltare cu energia segmentului cultural și artistic, aflat în continuă expansiune și concretizare. Activitatea asociației urmărește implicarea în acțiuni sociale, educaționale și culturale, precum și promovarea culturii și a artelor în general, cu accent pe arta contemporană.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related