Suflet românesc pe acorduri de doină - redescoperă doina în cadrul evenimentului organizat de către Asociația FRUI VITA din data de 30 septembrie, alături de Argatu’ și alți invitați 

Suflet românesc pe acorduri de doină - redescoperă doina în cadrul evenimentului organizat de către Asociația FRUI VITA din data de 30 septembrie, alături de Argatu’ și alți invitați 

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.

Agenda evenimentului va cuprinde o sesiune de discursuri din partea organizatorilor și specialiștilor etnomuzicologi, materiale audio-video despre doină, prezentate exclusiv în ziua evenimentului, și va continua cu un concert susținut de către Argatu’ și interpretarea doinei folclorice de către un artist contemporan. Participarea la eveniment este gratuită. 

Andrei Argatu, cunoscut sub numele de scenă Argatu', este un artist ce poartă cu el o lungă istorie pe scenele muzicale „underground” și comerciale din România. Din anii 2012, Argatu' a adus în peisajul muzical românesc o sonoritate revigorantă, într-o perioadă în care stiluri muzicale precum rasta sau „drum and bass” începeau timid să își facă simțită prezența pe scena muzicală a țării. Unul dintre aspectele cele mai importante ale contribuției sale constă în promovarea și revigorarea autenticului folclor românesc. Argatu' a devenit un artist recunoscut pentru curajul de a explora genuri muzicale diverse, îmbinând în mod neașteptat folclorul cu hip-hop-ul sau electro-house-ul. Pe scenă, Argatu' dezlănțuie o energie unică, reușind să mobilizeze întreaga audiență. Cei care au avut ocazia să participe la măcar unul dintre concertele sale înțeleg exact despre ce este vorba. Prin prestația sa, creează o atmosferă de neuitat, iar această vibrație te însoțește acasă, după finalul spectacolului. De asemenea, datorită abordării sale eclectice și aducerii folclorului în prim-plan, Argatu' joacă un rol esențial în conservarea și popularizarea moștenirii muzicale autentice românești.

„Mă bucur să fiu prezent la evenimentul „Dor de Doină" din 30 septembrie, de la Grădina Monteoru, unde vă aștept cu un show care sunt convins că va fi pe placul vostru. Mulțumesc organizatorilor pentru invitație și sper să ne vedem în număr cât mai mare”, a declarat Argatu’.

Proiectul „Dor de Doină" își propune să creeze o punte vibrantă între trecut și prezent, pentru a redescoperi și a celebra moștenirea muzicală a României - doina folclorică. Special conceput pentru elevi, studenți și tineri profesioniști, acest proiect cuprinde mai multe etape esențiale, desfășurate cu pasiune și meticulozitate în perioada august - septembrie 2023.

Proiectul „Dor de Doină" este realizat cu sprijinul:

  • Partenerilor: CEC Bank, Grădina Monteoru și Pop-Cola;
  • Partenerilor instituționali: Muzeul Național al Țăranului Român și Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu”;
  • Partenerilor media: Radio Guerrilla - partener media exclusiv radio, stirileprotv.ro - partener media online, Zile și Nopți, IQads, SMARK, LiterNet, blogul lui Cristian China-Birta și alții.

Asociația „FRUI VITA” este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în 2021, formată dintr-o echipă tânără, iubitoare de viață, de cultură și de artă. Activitatea noastră urmărește atingerea mai multor obiective, dintre care amintim: promovarea tinerilor artiști, a patrimoniului și a culturii în rândul tinerei generații. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related