Primul MBA din România adresat industriilor creative. Înscrie-te la FABIZ până pe 4 septembrie

Primul MBA din România adresat industriilor creative. Înscrie-te la FABIZ până pe 4 septembrie

FABIZ, probabil cea mai dinamică facultate din peisajul universitar autohton, lansează în această toamnă un program tip MBA adresat profesioniștilor din industriile creative și culturale: MASTER IN BUSINESS ADMINISTRATION IN CREATIVE AND CULTURAL INDUSTRIES.

În prezent, în România, industriile creative și culturale nu sunt bine definite, ele manifestându-se mai curând ca activități economice axate pe generarea și exploatarea ideilor creative. În anul 2022, contribuția la produsul intern brut generată de sectoarele culturale și creative din România a fost de aproximativ 5%. La nivel global, acestea dețin o pondere economică semnificativă și un rol societal din ce în ce mai important, în contextul tranziției în era digitală. Industriile culturale și creative angajează, în prezent, 1% din populația activă a lumii și 3% din forța de muncă a Uniunii Europene.

 

O premieră în curricula academică din România  

Noul program de masterat de la FABIZ este singura inițiativă de acest tip din România, care reunește sub aceeași umbrelă toate industriile creative, de la patrimoniu cultural la artă, muzică, film, publicitate și design. Programul se adresează profesioniștilor din sectorul creativ și cultural, care își doresc să dezvolte competențe de management și administrarea afacerilor. Curricula este aplicată și foarte atractivă, cu studii de caz din industrie la care contribuie atât profesori din facultate cât și experți din domeniu, din România și Europa.

Proiectul se remarcă prin echipa de formatori și profesori internaționali care au acceptat invitația FABIZ de a preda alături de cadrele didactice din România. Printre aceștia se numără: Gudrun Heymans - coordonator Creative Europe Culture; Pippo Ciorra - senior curator MAXXI Architettura; Carla Figueira - lector Goldsmiths, cercetător și consultant în relații culturale internaționale; Paolo Ferrarini - curator, profesor la Università di Bologna, Accademia Costume & Moda, și editor european Cool Hunting; Sofie Jacobs - profesor la Antwerp Management School; Patrizia Boglione - coordonator de programe la IED Roma și Creative VP Translated; Alexandre Duarte - profesor la UNIVERSIDADE NOVA Lisboa.

 

Structura programului. Cât durează și ce obții la finalul studiilor

Programul este de tip MBA, are o durată de 2 ani și un format modular, cu două weekenduri de predare pe lună plus vizite de studiu în țară și străinătate. Structura este tip blended learning, oferind cursuri atât în format fizic, cât și online, pentru a se plia pe nevoile studenților care lucrează în industrie.

 

Înscrie-te și tu în perioada 1-4 septembrie!

Fiind vorba despre un program de masterat acreditat de Ministerul Educației, admiterea pentru cohorta 2023-2025 se realizează într-un interval predefinit de timp, și anume în săptămâna 1-4 septembrie.

Procedura se desfășoară exclusiv online, după încărcarea dosarului, selecția se realizează pe baza acestuia și a unui interviu. 

Un sumar a ceea ce reprezintă masteratul în Administrarea Afacerilor în Industriile Creative și Culturale îl putem deduce din declarațiile profesorilor și partenerilor proiectului:

"În calitate atât de profesionist în domeniul creativ, cât și de profesor universitar, sunt încântat să fac parte din acest program, deoarece sunt sigur că va aduce o nouă perspectivă în mediul educațional creativ. Excelența profesorilor, a profesioniștilor din industrie, a invitaților și a personalului implicat oferă garanții studenților că vor fi pregătiți pentru această lume VUCA. Mai mult decât să predau creativitatea, mă aștept să împărtășesc în mod creativ multe aspecte ale comunicării comerciale care vor face diferența în viața personală și profesională a studenților. Aștept cu nerăbdare!", Alexander Duarte, UNIVERSIDADE NOVA din Lisabona.

Artele și cultura au făcut întotdeauna parte din viața mea; sunt ca un fel de oxigen pentru mine, pe care mă bucur foarte mult să le împărtășesc. Personal, sunt convinsă și mă angajez să îmbunătățesc cooperarea culturală regională, națională și internațională care, în conformitate cu noul concept european Bauhaus, are ca rezultat inerent bunăstarea economică și socială generală.”, Gudrun Heymans, coordonator Creative Europe Culture desk Flanders.

„Ceea ce am învățat în acești ultimi ani complicați de criză și instabilitate este că singura modalitate prin care putem contribui la un viitor mai bun este să alimentăm colaborările între discipline și diverse competențe dobândite prin experiență. Programele educaționale sunt locul în care această colaborare poate fi construită în mod virtuos, mai ales atunci când artele, știința și economia se unesc pentru a fi productive și pentru a genera schimbare.”, Pippo Ciorra, senior curator MAXXI Architettura.

„Avem nevoie de co-creare pentru a face față unor provocări fără precedent. Acest masterat este o ocazie minunată pentru a construi o comunitate creativă solidă și colaborativă capabilă să rescrie viitorul nostru colectiv.”, Patrizia Boglione, vicepreședinte creativ la Translated și coordonator de programe educaționale la IED Roma.

 

Programul in a nutshell:

Format modular
2 weekenduri de predare pe lună
Profesori internaționali
Guest speakers din industrie
Vizite de studiu internaționale
Oportunități de colaborare multidisciplinară
Predare în limba engleză

 

Partenerii programului:

  • THE INSTITUTE
  • ART SAFARI
  • CASTEL FILM STUDIOS
  • EMAGIC
  • MUZE
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related