Maraton de teatru provocator, proaspăt, actual și accesibil la final de lună, în București

Maraton de teatru provocator, proaspăt, actual și accesibil la final de lună, în București

Compania independentă de teatru Vanner Collective invită spectatorii din București la un maraton de spectacole menite să îi pună pe gânduri, care se vor desfășura în diferite spații culturale în intervalul 28 septembrie – 6 octombrie. Echipa creativă își propune să le vorbească oamenilor despre teme actuale, despre care uneori e greu să discutăm, într-o manieră onestă și vulnerabilă, apropiind astfel publicul de spectacolele lor.

În perioada următoare vor avea loc următoarele reprezentații: „LUNGS” (28 septembrie) la Teatrul Act, „Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons” (29 septembrie) și „Tot ce-i minunat în lume” (30 septembrie) la unteatru, „Cassandra” (1 octombrie)  la Apollo 111 și „KOMOREBI. Lumina care se filtrează printre copaci” (6 octombrie), pe scena Sălii Mici a Teatrului Național „I. L. Caragiale”.

LUNGS (28 septembrie, Teatrul ACT, Calea Victoriei nr. 126)

Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tânăr își dorește un copil. LUNGS este o poveste de dragoste, ușor dezechilibrată, tăios de onestă, amuzantă, tensionată și actuală. Vorbește despre o generație pentru care lipsa siguranței este un mod de a exista.

Textul LUNGS a fost desemnat în anul 2012 „Cel mai bun text contemporan”, Premiile Off West-End și nominalizat la categoria „Cel mai bun text de teatru”, Theatre Awards UK (2012).

Text: Duncan Macmillan. Cu: Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Andreea Bădescu. Durata: 1h30m (fără pauză).

Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons (29 septembrie, unteatru, str. Sfinții Apostoli nr. 44, București)

Lemons.Lemons. Lemons. Lemons. Lemons e un spectacol care vorbește despre intimitate și modul în care ea evoluează. În doar 140 de cuvinte.

Ce faci când lumea ta e pe cale să devină din ce în ce mai mică? - Amenințați de o distopie în care legea le interzice oamenilor să rostească mai mult de 140 de cuvinte pe zi, Bernadette și Oliver încearcă să găsească noi metode de a comunica. El luptă împotriva legii Șșșt cu toate armele pe care le are, ea refuză să creadă până în ultimul moment că un astfel de lucru este posibil.

Autor: Sam Steiner. Actori: Denisa Nicolae & Liviu Romanescu. Regia: Iulia Grigoriu. Scenografia: Răzvan Bordoș. Light design: Alexandru Matios. Sound design: Bogdan Moroșanu.

Tot ce-i minunat în lume (30 septembrie, unteatru, str. Sfinții Apostoli nr. 44, București)

Piesă cu un imens succes la public, preluată inclusiv de HBO și tranformată într-un spectacol-documentar, „Tot ce-i minunat în lume” („Every brilliant thing” – titlu original) propune, într-o cheie inedită și nu lipsită de umor, o temă extrem de serioasă: depresia, alături de cel puțin un milion de motive care să ne amintească, atunci când e nevoie, că viața e minunată.

Text: Duncan Macmillan și Jonny Donahoe. Cu: Denisa Nicolae. Regia: Nicolae Constantin Tănase. Scenografia: Adeline Bădescu.
Durata: 1h30.

Cassandra (1 octombrie, Apollo 111 Teatrul, Palatul Universul, Str. Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25)

Cassandra e o scriitoare care rămâne fără voce în ziua în care trebuie să compună și să citească elogiul mamei sale. Dispariția figurii materne declanșează un proces de auto-analiză comic-absurd prin care Cassandra încearcă să-și găsească locul, să-și înțeleagă propria feminitate, raportându-se ironic la normele sociale moștenite. Spectacolul devine o călătorie prin mintea acestei femei într-o notă sarcastică și provocatoare.   

Text: Norah Sadava & Amy Nostbakken („Mouthpiece”). Traducere: Denisa Nicolae. Cu: Denisa Nicolae & Mihaela Velicu. Regie: Leta Popescu. Scenografie: Tudor Prodan. Muzică: Mihai Dobre. Mișcare scenică: Ștefan Lupu. Pregătire muzicală: Oana Pușcatu. Sunet: Daniel Octavian Nae. Lumini: Marius Nițu. Proiect co-finanțat de AFCN. 

Recomandare vârstă: 16+

Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci (6 octombrie, Teatrul Național „I. L. Caragiale”, Sala Mică)

„Komorebi. Lumina care se filtrează printre copaci” este drumul inițiatic al unui bărbat, în luptă cu Frica. Este o poveste învăluită de dragoste, umor și curaj despre traume deconstruite, despre iubire și acceptare. Ce mai înseamnă azi să fii un „bărbat adevărat”? O disecție actuală a parcursului către sine și a impactului pe care îl are descoperirea adevăratului chip ascuns sub măști fabricate. 

Text: Raluca Mănescu. Cu: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, Teodora Velescu. Mișcare scenică: Teodora Velescu. Compoziție muzicală: Mihai Dobre. Scenografie și costume: Elena Gheorghe. Pregătire muzicală: Oana Pușcatu. Univers sonor și light design: Alexandros Raptis. Concept Denisa Nicolae și Liviu Romanescu. Un proiect co-finanțat de AFCN.

Durata: 1 h 30 min / Pauză: Nu
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 12 ani

Parteneri media: Radio Guerrilla, IQads, Spotmedia, Presshub, B365.ro, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, Liternet, Bokhub, Semne Bune, Revista Golan, Happ.ro, Munteanu.

Vanner este un colectiv de creatori de teatru din România și Irlanda, format în Marea Britanie, în 2014. Crescând idei și proiecte artistice inovatoare, Vanner le vorbește oamenilor prin intermediul unui teatru provocator, proaspăt, actual, accesibil.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related