Freshers' Week FLLS

Freshers' Week FLLS

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității din București a organizat în acest an o altă ediție de succes a proiectului , ce s-a desfășurat în perioada 28 septembrie - 6 octombrie. 

Freshers' Week FLLS este un eveniment în cadrul căruia are loc săptămâna bobocului din cadrul Facultății de Limbi Străine, o tradiție care își propune să le ofere proaspeților studenți o introducere călduroasă în mediul academic. Această săptămână specială a fost destinată întâmpinării unei noi generații de studenți și oferirii unei experiențe memorabile pentru toți cei care încep un nou capitol în viața lor academică în cadrul acestei facultăți.

Inițiativele din timpul acestei săptămâni includ activități de socializare, prezentări ale programelor de studiu sau chiar sesiuni informative, fiind o ocazie unică pentru noii studenți să exploreze toate posibilitățile oferite de facultate și să înceapă să-și contureze parcursul lor academic și profesional. 

Astfel, proiectul are drept scop principal crearea unui cadrul prietenos pentru studenți, oferindu-le oportunitatea de a se integra rapid în comunitatea facultății și de a-și face noi prieteni. 

Câțiva dintre voluntarii acestui proiect au dorit să ne povestească în câteva cuvinte experiența din cadrul proiectului, importanța lui și ce a însemnat pentru aceștia:

„Freshers' Week FLLS 2023 a fost, este și va fi mereu proiectul meu de suflet, mai ales că acum am avut ocazia de a fi Coordonatorul acestui eveniment, după ce, în anul precedent, am fost Asistent-Coordonator. 

Ediția din acest an a fost un real succes, în special pentru că am avut studenți de la toate specializările care au participat la diferitele activități propuse: de la picnicurile din parcul Izvor, până la seminarele introductive din Edgar Quinet, de la Turul Bucureștiului la Seara de Teatru concepută special pentru studenții de anul I. 

Ceea ce îmi place foarte mult la acest proiect este faptul că ai oportunitatea de a interacționa cu studenții și de a-i ajuta să își găsească mult mai ușor calea, oferindu-le diferite informații și empatizând cu ei pe cât de mult posibil. Și, ceea ce este și mai interesant este faptul că, în urma unui asemenea proiect, ei te rețin și te salută de fiecare dată când te văd.  

Proiectul din acest an a fost cu atât mai special, deoarece, încadrând activitățile în proximitatea începerii anului universitar, foarte mulți studenți au avut ocazia să vină și să ne fie alături și la Ceremonia de Deschidere a anului universitar.  De asemenea, am organizat și un webinar pentru cei din ciclul masteral, unde ne-am bucurat și acolo de prezența unui număr impresionant de studenți interesați de informațiile ce urmau să le fie transmise.

Concluzionând, inevitabil, acest proiect este unul dintre cele mai frumoase și chiar a fost o plăcere și o adevărată onoare să fiu Coordonator al acestei ediții.”, Diana Avădănei, Coordonator Freshers’ Week FLLS 2023.

„Sincer, mi-au plăcut foarte mult activitățile, cel puțin picnicurile au constituit un icebreaker destul de bun.  

Deși am întârziat vreo 30 de minute și jocurile deja începuseră, m-am dus să caut persoane cunoscute și am dat de colegii mei de la germană, căci eu sunt de la Germană A - Suedeză B. M-am împrietenit cu ei, am vorbit, iar, după finalizarea picnicurilor, datorită faptului că eram deja toți prezenți, am avut ocazia de merge apoi la o cafenea, unde ne-am apropiat și mai mult.  La Seminarul Introductiv am apreciat mult modul deschis în care cei din ASLS vorbeau și răspundeau la întrebări și, chiar dacă în principiu era monolog, am avut totuși sentimentul că era o conversație.

Ca o concluzie, vreau să spun că picnicurile și seminarul m-au motivat și mai mult să fiu parte din facultatea și asociația aceasta.”, Tamer Bulut, participant la Freshers' Week FLLS 2023 și student în anul I la FLLS.

„Prima oară când am interacționat cu Freshers’ Week FLLS a fost în anul 2021, și, deși eram doar un boboc speriat pe atunci, am rămas cu o impresie foarte bună despre proiect. Atât de mult mi-a rămas gândul la acest eveniment, încât am ajuns Asistent-Coordonator la ediția de anul acesta, pentru că mi-am dorit să îi îndrum și eu pe cei mai mici în acest labirint numit „facultate”. 

Am organizat mai multe activități care să-i ajute pe boboci să se cunoască mai bine și să se familiarizeze cu o etapă încă necunoscută din viața lor. La picnicuri au mai reușit să mai scape de emoții, deoarece a fost o „vânătoare de colegi”, cum îmi place să-i zic, unde au vorbit și s-au cunoscut mai bine. 

De asemenea, în urma Seminarelor Introductive, unde au venit în număr foarte mare, nu a mai rămas nimeni care să nu știe cum să citească un orar sau cum să-și aleagă sportul preferat, fiind două dintre cele mai în vogă curiozități ale lor. 

Frumusețea acestui proiect e că aduce oamenii împreună și că în timpul lui se consolidează niște amintiri și prietenii care, probabil, vor rămâne stabile mai mult timp. Fie că au venit doar la Seminare sau la toate activitățile, sper că bobocii s-au bucurat de această perioadă. Eu cu siguranță am făcut-o.”, Andreea Mihai, Asistent-Coordonator Freshers’ Week FLLS 2023.

„Pentru mine, această ediție a reprezentat un real succes, și nu doar din pricina numărului impresionant de participanți, ci și datorită modului în care m-am simțit pe durata desfășurării sale. 

Am avut ocazia de a privi evenimentul prin prisma a două viziuni. 

Prima este reprezentată de ipostaza de speaker în cadrul Seminarului Introductiv, în cadrul căruia am avut ocazia de a relaționa cu studenții și de a-i ajuta să depășescă teama pe care o pot simți din cauza unor aspecte cu totul noi, cu care aceștia nu sunt familiarizați. Le-am prezentat, alături de ceilalți speakeri, ce înseamnă să fii student, cum să te obișnuiești mai ușor cu examenele, sesiunea, parțialele și chiar cu diferența dintre săptămâna pară și cea impară.

A doua ipostază, care a avut un impact aparte asupra mea, este reprezentată de cea a studentului, care nu a avut curajul de a participa, cu un an în urmă, la astfel de activități, de teamă că nu s-ar putea acomoda cu noul mediu. Ei bine, această șansă de a participa activ și de a mă implica direct în ajutorul oferit bobocilor m-a determinat să trăiesc ceea ce, anul trecut, nu am putut. 

A fost o ocazie memorabilă, de care îmi voi aminti cu drag mult timp, deoarece știu că am putut fi alături de studenții care, la început de drum, au multe întrebări și curiozități și se simt nesiguri pe ceea ce are să urmeze în următorii ani ai studenției.”, Maria Vlădan, Speaker Freshers’ Week FLLS 2023.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related