Scena underground islandeză prin obiectivul fotografului român George Mieluș

Scena underground islandeză prin obiectivul fotografului român George Mieluș

Vernisaj: 24 noiembrie, 6 PM, Núllið gallerý, Reykjavik. Intrare liberă.

Pătrundeți în lumea vibrantă a culturii underground din Reykjavik, unde expresia artistică nu cunoaște limite. Acest proiect captivant oferă o experiență vizuală unică și imersivă în care un fotograf român pătrunde în comunitatea locală și colaborează cu diverși artiști underground. Împreună, ei își propun să surprindă și să documenteze esența acestei mișcări efervescente din mai multe perspective, de la muzică la graffiti și sporturi extreme.

Conceptul este simplu, dar puternic: petrecând câteva ore cu fiecare artist sau trupă remarcabilă, pătrunzând în sanctuarul lor creativ și creând două fotografii, un portret al artistului sau al trupei și o imagine cu un obiect atent selectat și reprezentativ pentru fiecare artist, adăugând astfel profunzime și simbolistică compoziției finale.

Cu o selecție atentă a 22 de printuri, fiecare având o abordare unică asupra culturii underground islandeze enigmatice, expoziția include artiști precum Morpholith, Virgin Orchestra, Líkami, Beggi Smari, Andartak, Bmoe, Oshes, Daníel Hjálmtýsson și alții.

Proiectul a fost posibil cu accesarea unei rezidențe artistice de trei săptămâni, o inițiativă bilaterală implementată în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Program de vizitare:

  • 24 noiembrie: 18:00 - 20:00
  • 25 noiembrie: 12:00 - 18:00

Unde: Núllið gallerý, Bankastræti 0, Reykjavik

Despre artist | George Mieluș

Pasiunea mea pentru fotografie s-a născut în 2003, după liceu. Ca tânăr artist de graffiti voiam ca și alții să descopere această formă de artă urbană în București, așa că mi-am cumpărat un aparat foto și am început să creez conținut pentru unul dintre primele site-uri care promovau artiștii români de graffiti. În 2010, am creat ARTFEL -studio pentru fotografie de modă, portrete creative, produse și publicitate și am condus studioul timp de peste 3 ani. 

În decembrie 2015, am început să lucrez la un proiect foto care documentează sentimentele și stările artiștilor înainte și după concertul lor, pentru a evidenția emoțiile lor. Am numit proiectul „Născut în Underground”, deoarece include majoritatea artiștilor care reprezintă cultura underground românească. În 2019, am lansat cartea foto „Născut în Underground” și am prezentat proiectul la festivalul internațional de fotografie Bucharest Photofest.”, George Mieluș.

Parteneri: Alternative-Culture.com, Bucharest Photofest, Filos Publishing House, FiSL, Radio Guerrilla, IQads, Zile și Nopți, Spotmedia.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related