Viața secretă a banilor. Povești despre datorii, bogăție, fericire, lăcomie și caritate - Ted Crawford | Editura Curtea Veche, 2023

Viața secretă a banilor. Povești despre datorii, bogăție, fericire, lăcomie și caritate - Ted Crawford | Editura Curtea Veche, 2023

Tad Crawford pleacă de la o premisă inedită: banii nu sunt doar o valoare economică și practică, ci au în spate întreaga istorie a relației omului cu divinitatea, în toate formele sale, manifestată prin spiritualitate și concretizată în ritualuri.

"Această carte fascinantă se citește ca un roman și conține informații demne de o mică enciclopedie. Stilul lui Crawford este anecdotic și ușor de parcurs, însă tema abordată este la limita tabuului."
Whole Life Times

"Viața secretă a banilor este o carte captivantă, în care Crawford aprofundează mituri despre bani și puterea lor dintotdeauna. Volumul te poartă într-o călătorie fascinantă, în care vei descoperi originea dorințelor financiare și din care vei afla cum te poți elibera de obsesia pentru bani care îți controlează viața."
Common Ground

"Tad Crawford a scris o carte ingenioasă și educativă despre simbolistica ascunsă a banilor, care ne influențează viața la nivel psihologic, emoțional și material. Bazându-se pe mituri și pe elemente de antropologie și psihologie jungiană, autorul te invită să descoperi efectele banilor la cel mai profund nivel mintal. Cartea nu te va face bogat, ci doar mai înțelept."
Peter Baida

"Edificator, fascinant și plin de fler, Crawford prezintă mituri din diverse culturi, revelând caracterul ascuns al banilor. Discursul lui ne face să înțelegem ce sunt banii și cum funcționează ei."
Star Tribune

"Viața secretă a banilor arată abilitățile de narator ale lui Tad Crawford, analizând cu succes sursele istorice ale banilor. Vei rămâne surprins de cât de multe poți învăța."
L. William Seidman

"O perspectivă nouă pentru cei care se raportează la bani strict material.'
Publishers Weekly

"Dacă suntem dispuși să investim puțin timp pentru a ne examina atitudinea față de bani, vom reuși să ne raportăm altfel la ei. Recomand această carte oricui se simte dezamăgit de relația lui plictisitoare și ternă cu atotputernicii bani."
Jacob Needleman

Printr-o abordare multidisciplinară, autorul aprofundează cele mai cunoscute elemente ale sistemelor economice moderne, precum cardurile, bursa, băncile sau moștenirile, și ne provoacă la introspecție și reflecție pe marginea unor dileme actuale. Cum să controlăm noi banii, și nu ei pe noi? Cum reacționăm la bani și de ce? Cum să prosperăm nu doar financiar, ci și spiritual? Citește și vei afla.

 

TAD CRAWFORD, fondator al editurii Allworth Press din New York, este licențiat în Economie la Tufts University din Massachusetts și absolvent al Facultății de Drept din cadrul University of Columbia. A ținut cursuri despre psihologia, mitologia și simbolismul banilor la New York Open Center, la Wainwright House și la Analytical Psychology Club of New York. A scris un roman, precum și mai multe cărți de nonficțiune despre viața financiară a artiștilor și scriitorilor. Locuiește în New York.

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: The Secret Life of Money: Enduring Tales of Debt, Wealth, Happiness, Greed, and Charity
Ediția I 2023, paperback
Traducător: Ștefan Mălaimare
Dimensiuni: 13 × 20 cm
320 pagini
ISBN: 978-606-44-1572-1

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related