Din 8 martie intrăm în lumea hoților de buzunare în filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra

Din 8 martie intrăm în lumea hoților de buzunare în filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra
  • Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:
  • Avanpremiera filmului de la Cinema Muzeul Țăranului ce va fi urmată de un dialog între scriitorul Vasile Ernu și Diana Gavra, regizoarea filmului, vineri, 1 martie, de la ora 20:00 și
  • Premiera de gală de la Cineplexx Băneasa unde proiecția va fi urmată de un concert susținut de Ionel Tudorache și Taraful, în cadrul căruia spectatorii vor avea ocazia să asculte, live, bine-cunoscutele melodii: Portofele, portofele, Sunt vagabondul vieții mele sau Căpitane de județ. Evenimentul va avea loc pe 8 martie, de la ora 19:30

AMAR prezintă o serie de hoți de buzunare care au ridicat această activitate la rang de artă. Pătrundem în viața lor personală și profesională și descoperim mentalitatea și spiritul care stau în spatele furturilor de acest tip. Cunoaștem poveștile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adicţii, care au crescut pe străzi sau oameni care au ajuns să cunoască pe propria piele sisteme, legislații și condiții de detenție din diferite penitenciare ale Europei. Unii sunt incurabili, alții au ajuns să fie integrați de sistemele sociale din alte țări, au învățat să scrie și să citească, au o viață socială, au o locuință şi își ocupă timpul constructiv.

Filmul a fost prezentat în 2023 la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film Sibiu unde a fost distins cu Premiul pentru perspective noi și a fost apreciat deopotrivă de către public și presă: „autenticitate maximă” a scris Costi Rogozanu pentru Libertatea, iar Oana Zamfir l-a descris ca fiind „unul dintre cele mai bune filme documentare românești pe care le-am văzut în ultimii ani” pentru Republica.

Protagoniștii: Amar Răducanu (Mihai Bănica), Zorică Lazăr (Zorro), Jean Marin (Jean Bossul), Marian Lică (Mary Capace), Vasile Laurențiu Dumitru (Ștampilă Jr.), Bogdan Ionel Niculae (Bogdan), Mihai Filip (Bebe) și Mangulea Daniel (Samir) sunt urmăriți pe parcursul unui an prin tribunale, secții de poliție, dar și în activitatea lor prin Spania, Germania sau Marea Britanie.

AMAR este o producție Pintadera Film și Pro Omnia Cinema realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei. Directorul de imagine al filmului este Marius Panduru, imaginea fiind semnată de Rareș Dima, Lóránd Márton, Ștefan Comănescu, Alexandru Mavrodineanu, Gabriel Scoarță, Andrei Petrea, Radu Strîmbeanu, iar montajul de Eugen Kelemen și Monica Pascu. Producătorul filmului este Diana Gavra.

AMAR este distribuit în România de Pintadera Film și va avea premiera pe marele ecrane pe 8 martie.

Parteneri: Die Deutsche Kneipe, Rock School, Bandera Verde
Parteneri media: Radio TANĂNANA, IQads, SMARK, Ziarul Metropolis, LiterNet, MovieNews, CineFan, AARC – All About Romanian Cinema, Munteanu Recomandă, Cinefilia

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related