"Seconde vie, Second regard" la Institutul Cultural Francez București

"Seconde vie, Second regard" la Institutul Cultural Francez București

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti organizează joi, 25 aprilie de la ora 18:00,  evenimentul "Seconde vie, Second regard" la Institutul Cultural Francez din București. Seconde vie, second regard” este o celebrare a ingeniozității umane și a capacității noastre de a transforma deșeurile în resurse valoroase. Evenimentul cuprinde o expoziție de obiecte artistice realizate din materiale reciclate, demonstrând posibilitățile infinite pe care le oferă reciclarea creativă, un atelier, o masă rotundă pe tema ”Artă, dezvoltare durabilă și rezistență", la care vor participa actori civici implicați în acțiuni de mediu și publicul interesat.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Consum'Actor, inițiat în 2020 de conf. univ dr. Silvia Branea și  drd. Irina Ghineţ ca o aplicație practică a unui curs din anul II din cadrul programului de master francofon „Médias, développement, société” coordonat de lect. univ. dr. Camelia Cușnir și s-a bucurat, încă de la prima ediție din 2020, de vizibilitate și atenție din partea publicului.

Expoziția va evidenția lucrări artistice create de studenții de la programul de master francofon sub coordonarea talentatului sculptor lect. univ. dr. Ionel Iștoc. Pe lângă expoziție, un atelier de creație de lucrări artistice la fața locului va permite invitaților să participe în mod activ la creația artistică și să învețe tehnici simple pentru a da viață operelor de artă folosind materiale reciclabile.

Seara nu se va limita la o apreciere pasivă a artei. O masă rotundă pe tema "Artă, dezvoltare durabilă și rezistență" va reuni invitați speciali și publicul prezent la eveniment. Discuțiile vor oferi ocazia unei reflecții aprofundate asupra provocărilor de mediu cu care ne confruntăm și a soluțiilor creative care ne stau la dispoziție.

Printre invitații care vor lua parte la masa rotundă se vor număra Alex Oprița, coordonatorul Platformei de Mediu pentru București inițiată de Fundația Comunitară București, Andrei Ciubotaru, pictor, conferențiar universitar și doctor în arte vizuale la Universitatea Națională de Arte din București.

Iar pentru a crea o seară de neuitat, atmosfera va fi întreținută de prezența cântăreței Dalia Pușcă (DAHLIA), care ne va încânta cu vocea sa.

Parteneri: Univesritatea din București, Institutul Cultural Francez și Galeria Roz.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related