Șase seri de filme de artă în aer liber între 9 și 14 iulie, la Caravana Metropolis din Tulcea

Șase seri de filme de artă în aer liber între 9 și 14 iulie, la Caravana Metropolis din Tulcea

Între 9 – 14 iulie, cinematograful itinerant Caravana Metropolis – cinema în aer liber revine la Tulcea iar pasionații de film se vor putea bucura de șase filme de artă europene, laureate sau nominalizate la festivalul de film de la Cannes, la Globurile de Aur, Premiile César și European Film Awards. Proiecțiile încep în fiecare seară de la ora 21:30, în spațiul amenajat în Piața Civică iar intrarea este liberă pentru public. 

Filmele care vor fi proiectate la Tulcea în acest an vor avea câte o prezentare introductivă făcută de Victor Morozov, cunoscut jurnalist și critic de film la Scena9, Dilema Veche și Films in Frame. Programul este:

9 iulie - Cartea cu soluții / The Book of Solutions
Regia: Michel Gondry
Cu: Pierre Niney, Vincent Elbaz, Blanche Gardin
Durata: 102 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.

Inegalabilul Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism și „demonii creației”. 

10 iulie - Frunze căzătoare / Fallen leaves
Regia: Aki Kaurismäki
Cu: Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Martti Suosalo
Durata: 81 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Ansa și Holappa, doi oameni singuratici, se întâlnesc din întâmplare într-o noapte pe străzile din Helsinki și încearcă să își găsească prima, singura, ba chiar ultima dragoste a vieții lor. Drumul înspre acest țel măreț este amenințat de dependența de alcool a lui Holappa, de numere de telefon pierdute, dar și de faptul că nu își cunosc numele sau adresele. Însă obstacolul cel mai mare îl reprezintă obiceiul sorții de a pune piedici în calea celor ce-și caută fericirea.

Înduioșător, tragic și comic deopotrivă, cel mai recent film al lui Aki Kaurismäki a obținut Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2023. 

11 iulie - La Stejarul Bătrân / The Old Oak
Regia: Ken Loach
Cu: Dave Turner, Ebla Mari, Trevor Fox, Claire Rodgerson
Durata: 113 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Cârciuma „La Stejarul Bătrân” este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de Stejarul Bătrân, iar răbdarea și resursele lui sunt puse la încercare atunci când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. Pe deasupra se mai înfiripă și o prietenie neașteptată. 

12 iulie - Crima este a mea / Mon crime
Regia: François Ozon
Cu: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon, André Dussollier
Durata: 102 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Paris, anii '30. Madeleine este o actriță tânără și fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susține că a fost legitimă apărare, iar sentința îi este favorabilă. Tânăra se bucură de faima obținută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală. 

 

13 iulie - Un an dificil / Une année difficile
Regia: Olivier Nakache, Éric Toledano
Cu: Mathieu Amalric, Jonathan Cohen, Pio Marmaï, Noémie Merlant
Durata: 120 minute
Rating: AP-12

Sinopsis: Albert și Bruno, doi cheltuitori compulsivi și îngropați în datorii, apelează la lucrătorii comunitari pentru a-și face ordine în viață. Astfel, cei doi întâlnesc un grup de tineri activiști de mediu și, ademeniți de berea și chipsurile gratuite mai degrabă decât de idealurile acestora, Albert și Bruno se alătură mișcării fără prea multă convingere. Un film realizat de autorii Intouchables, Olivier Nakache și Éric Toledano. 

14 iulie - Scenariu de vis / Dream Scenario
Regia: Kristoffer Borgli
Cu: Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Jessica Clement, Star Slade
Durata: 100 minute
Rating: N-15

Sinopsis: Ce-ai face dacă într-o zi ai apărea pe nepregătite în visele tuturor oamenilor? Nicolas Cage este Paul, un familist apatic, profesor cu o afinitate pentru biologia evoluționistă, anxios în fața de propriului anonimat. Într-o zi, descoperă că a început să apară în visele altor oameni într-un ritm exponențial. Ca și în viață, prezența lui în aceste vise este banală și neintruzivă - este pur și simplu acolo, privind indiferent la fanteziile și coșmarurile străinilor. Cu toate acestea, devine o celebritate peste noapte și este copleșit de atenția care i s-a refuzat de mult. 

 

De asemenea, în cadru Caravanei Metropolis - Cinema în aer liber de la Tulcea, vor avea loc și ateliere de stop motion susținute de regizorul tulcean Alexandru Vitzentzatos și de actorul Paul Grec, sâmbătă, pe 13 iulie și duminică, pe 14 iulie, câte două pe zi, de la 17:00 la 18:00 și de la 18:00 la 19:00 iar intrarea este liberă pentru participanți.

Caravana Metropolis – cinema în aer liber vine cu echipamente de proiecție de foarte bună calitate - un proiector digital mobil de 18 300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², oferind experiențe de film la nivelul celor mai prestigioase săli de cinema din Europa, într-un efort susținut pornit din dragoste pentru cinematografie și pentru cinefili.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Macaia în parteneriat cu Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Constanța, IQads, Spotmedia, Zile și Nopți, Cărturești, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Happ.ro, Litera 9, PRwave, Radio Delta, Tlnews, Cinefan, filme-carti.ro, movienews.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related