Moda "nemteasca" face furori in publicitatea romaneasca

Specialistii sunt de parere ca legenda perfectiunii germane s-ar datora unor ocazii istorice valorificate din plin.

Referintele la originea germana sunt adevarate formule magice de vanzare pentru orice marfa, indiferent daca produsul respectiv are sau nu vreo legatura traditionala cu aceasta natiune. Publicitatea abunda in aluzii de tot felul, ca avem de a face cu o treaba nemteasca, fara ca acest atribut sa se demonetizeze de cel putin 150 de ani incoace. Specialistii au mai multe variante de raspuns pentru atractia extraordinara a lui "Made in Germany".

"Vopseste nemteste" cu Dufa, "Scoate neamtul din tine" cu vopseaua Danke, "Totul merge Heiss" la centralele Heiss, "Wilkomen acasa" in Rezidenz, cartierul german… Si exemplele sloganurilor din categoria "nemtesti" pot continua, fara sa mai vorbim de obstinatia cu care este folosita expresia "calitate germana", in promovarea produselor pentru care nici nu mai conteaza brandul atata vreme cat neamtul si-a spus cuvantul la fabricarea lor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related