Cum ar promova neconventional Romania Emilian Arsenoaiei

Raspuns publicat in suplimentul festivalului de publicitate neconventionala ADfel

Subiect greu... Ne chinuim de ceva ani pe tema asta. Cine suntem, ce avem bun, ce ne poate scoate in fata, cu ce facem noi diferenta? Si orice promisiune ne-ar parea revelatoare, e anulata in aceeasi zi in calupul de stiri de la ora 19 despre minunatii nostri conationali de varii etnii plecati prin strainataturi. E greu. Sa plecam de la ce credem noi despre noi sau de la ce cred altii despre noi? Ma gandesc ca pana sa ne promovam catre altii, ar trebui sa ne promovam catre noi insine, sa ne convingem cumva ca nu suntem o natie de olimpici si intelectuali, atata vreme cat Uniunea Europeana ne plaseaza pe ultimul loc la educatie, ca nu suntem o natie ospitaliera atata vreme cat turistii ii prefera pe bulgari, ca nu suntem o natie inventiva, atata vreme cat inventiile noastre se rezuma la a gasi noi si noi modalitati de a ocoli orice regula si lege samdp. Nu vreau sa par pesimist, dar cred ca pana sa vorbim cu altii despre noi, ar trebui sa vorbim cu noi insine despre asta. Iar pana ne lamurim noi cu noi, as pleca de la singurul adevar general acceptat in afara despre romani: in toate pietele din Roma, Paris, Barcelona, Londra, Berlin, Dublin, Milano, Madrid, Venetia etc, pe langa toate obiectivele turistice majore ale Europei, pe toate marile bulevarde de shopping ale Europei sau in orice alt locusor in care, ca si turist, ramai fara ceas, portofel, pasaport si camera foto - in toate aceste locuri as pune cate un banner mare cu "welcome to Romania".

Acum, lasand gluma la o parte, cred ca avem a face cu un subiect extrem de delicat, iar pana nu vom accepta adevarurile lor si ne vom incapatana in adevarurile noastre, nu vom gasi o cale de a promova convingator Romania, oricat de neconventionali am incerca sa fim.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related