Ai nevoie de sange? Suna un prieten!

Cand a fost ultima data cand ati donat sange dezinteresat, din preaplinul inimii dvs, fara sa va fi sunat cineva care sa va roage sa faceti asta pentru un cunoscut?

Cred ca cea mai mare provocare pentru un publicitar nu e salvarea imaginii unei companii aflate intr-o situatie fara iesire, ci o campanie sociala care sa reuseasca sa miste cetateanul din fotoliu si sa-l faca sa contribuie mai mult decat prin aprecierea verbala a "unei initiative laudabile". Cu precizarea ca "sa le dea Dumnezeu sanatate" tuturor celor care fac campanii sociale pro-bono, asa cum e cea despre care, cu nerusinare, voi scrie mai jos, sa purcedem din nou la o discutie de dragul publicitatii, ca doar n-o gasi cineva ceva util in analizele astea si in comentariile lor.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

Cristina Oncescu
acum 15 ani
este un spot foarte bun. eu am donat. dupa vizionarea acestui spot "cuminte".
Oana-Raluca Nastase
acum 15 ani
si pe mine m-a atins spotul, am cautat informatii, am vrut sa donez, dar nu se poate din cauza limitei minime de 58kg. Asa ca nu pot decat sa astept sa ma ingras :) sau sa spun, din vorba in vorba, altora sa se duca sa doneze.

David Pripas
acum 15 ani
Ana Militaru, dar tu, daca esti constienta de importanta donarii de sange, de ce nu te duci sa donezi? Scrii ca nu te-a influentat spotul sa iei actiune si atat. Este ipocrizie sa dai vina pe o reclama, cand recunosti importanta gestului, dar nu te sinchisesti sa donezi!

Mai mult, cat ai gandit si ai scris mesajul asta rautacios, puteai sa salvezi viata unui bebelus, sau a unei rude..

Spor,

D.P.

narcisa mindu
acum 15 ani
pacat ca avem nevoie de spoturi pentru sesibilizarea donatorilor. Oricum daca te duci sa donezi sange stai intr-o camera care arata a hala inghetata. Din banii care s-au dat pentru reclama mai bine s-ar face o sala de asteptare cum trebuie la Spitalul de Hematologie.

Cu respect ...un donator de cariera

Ana Poker
acum 15 ani
eu nu poci sa donez, caci am 42 de kile, stiu, suna nasol, dar inca arat bine.

un prieten de-al meu s-a dus sa doneze sange, de buna voie si inainte sa apara spotul asta. a ajuns acolo si-o doamna traguta, usor supraponderala, i-a spus sa se aseze pe un pat, sa-si suflece maneca sia sa mai departe. asezat cuminte pe pat a fost intrebat: ti se face rau cand donezi sange? - nu stiu, zice, n-am mai donat. - dar ce crezi, insista ea, exista vreo posibilitate? - nu stiu, zice, poate, de unde sa stiu? - atunci da-te jos de pe pat. - cum adica, zice el? - adica ce credeti voi, ca veniti aici sa donati sange si e asa usor? pai eu am aici un borcanas in care se recolteaza sangele care costa nu-stiu-cat si daca ti se face rau, zice, in timpul, nu pot sa-ti folosesc sangele si-mi strici si borcanasul, care costa nu-stiu-cat. zice: da-te jos!

s-a dat jos, evident si a plecat cu parerea de rau ca venise sa faca un bine. si cu o mare intrebare: oare i se face rau cand doneaza sange sau nu?!

despre spot, nush ce sa zic, pe mine m-a facut si sa rad dar in orice caz si sa am gandesc, din nou, ca daca n-as fi asa de slaba as vrea foarte mult sa donez.

Liviu Dobrescu
acum 15 ani
Cat de sigura e donarea de sange? Ma refer la siguranta mea; fac un bine si ma trezesc cu cine stie ce surpriza! Si ar mai fi ceva: sunt eu sigur de sangele meu, ca doar nu-ti face analiza lui pe loc!
Calistru Bianca
acum 15 ani
exista atatea tratamente alternative fara sange si care nu pun in pericol viata si chiar costuri reduse..pacat ca in Romania inca se mai vehiculeaza ideea transfuziilor in loc de alternative...un medic priceput nu va avea nevoie de tranfuzie ci va fi interesat sa nu risipeasca sangele pacientului, folosind instrumente si metode ce nu sunt riscante...este eronata ideea ca daca un pacient moare este din cauza ca nu s-a apelat la transfuzie ci din cauza complicatiilor sau faza prea avansata a bolii...si totusi in Romania sunt medici care, documentati fiind, nu apeleaza la aceasta metoda: transfuzii...un pacient se expune prea mult riscurilor: boli, erori umane dar si incompatibilitate. Cred ca noi, cu totii ar trebui sa ne informam si sa fim documentati in chestiuni atat de importante cum ar fi sanatatea
ionut vasilescu
acum 15 ani
Am vazut ce inseamna sa nu ai sange si sa mori din cauza lipsei de sange, imi pare rau ca nu pot sa donez si eu sange ca as fi un donator fidel,bafta in continuare cu aceasta reclama.


Branded


Related