Sarbatoreste pe 8 martie un an de experimentalism Energiea, cu Grolsch

100 de ani de Energiea si 1 an cu Grolsch. Salveaza in calendar ziua de 8 martie, ora 22:00, sau trage un chiul motivat pentru orice aveai in plan pentru vinerea asta. Pe Brezoianu nr. 4 se sarbatoreste in stil Grolsch, alaturi de Silent Strike, Norzeatic, Dan Basu, Electric Brother si AltOm.

Primul an cu Grolsch

In 2012, fostul Stabiliment de Arte Grafice Energiea este transformat in hub de informare si experiment urban de catre Grolsch. De peste 400 de ani in serviciul experimentalistilor, brandul a creat un loc in care artistii, vizionarii, adeptii unei noi mentatitati au libertate de exprimare. Pastrand temelia tipografiei pe care a construit un pub, Grolsch a pus bazele unui loc care sustine convietuirea vechiului cu noul, un experiment care ii invita si pe restul sa incerce, sa testeze. Deschis in martie 2012, pub-ul Energiea gazduieste seri de film, literatura, muzica, teatru si gastronomie intr-un decor care nu uita de trecutul de tipografie. DJ-ii locali si ritmurile underground reflecta noul, in timp ce presele, utilajele tipografice si caramizele arse de incendii reflecta vechiul, intr-un tot care integreaza echilibrat ambele elemente. Energiea a fost menit sa devina un loc de dezvoltare a culturii urbane.

 

Un an mai tarziu, Grolsch nu s-a dezis de promisiune si a facut din Energiea un hub urban, unde isi au locul conversatiile destepte, initiativele artistice si experimentele culinare. Brandul promite toate astea pentru seara de vineri, in care se sarbatoresc 100 de ani de Energiea si un an alaturi de Grolsch. Si nu oricum, ci alaturi de Silent Strike live, invitatul sau Norzeatic si Dan Basu la visuals; pe ritmuri atent selectate de Electric Brother; intr-o atmosfera adusa la temperatura optima de AltOm.

100 de ani de supravietuire

In 1913 incepe constructia Stabilimentului de Arte Grafice Energiea, cladirea care gazduieste acum pub-ul cu (aproape) acelasi nume. In 1915 constructia e finalizata, iar la parter incepe functionarea unei tipografii care avea sa ramana activa pe parcursul urmatorilor 8 ani. Odata cu un nou proprietar, spatiul ocupat de tipografie este reimpartit intre o croitorie, o sosonerie, o ceasornicarie, o bacanie si o cafenea. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial parterul redevine tipografie pana la caderea unei bombe care cauzeaza un mare incediu. Fostul Stabiliment de Arte Grafice Energiea este apoi reconstruit ca restaurant, ulterior cantina si este distrus intr-un alt incediu. In final, in 2000 parterul cladirii se transforma in pub-ul cu specific englezesc "Whispers".

 

Cu un background experimentalist dobandit pe parcursul celor 100 de ani de existenta, parterul cladirii care gazduieste acum Energiea pare sa se adapteze usor schimbarilor vremii. Asta si potrivirea cu brandul experimentalist Grolsch sunt lucrurile de sarbatorit la petrecerea de pe 8 martie. Gheata incepe sa se sparga de pe la ora 22:00, iar Grolsch asigura, ca intotdeauna, ritmul energic si atmosfera electrica.

Line-up experimentalist

Pe Silent Strike il stiti dupa albumele "Silent Strike"– 2005, "3AM" – 2008, "alb" – 2009, "Instrumentals" – 2011, "Singularity" – 2012 si colaborarile cu un numar impresionant de muzicieni si producatori valorosi printre care si Alex Harding, Adrian Enescu, Ada Milea, Madam, Alexandrina, Makunouchi Bento, Yvat, Sorin Romanescu. Electric Brother, care a inceput scoala muzicala pe ritmuri de Acid Jazz, Downtempo sau Trp-Hop, e cunoscut pentru albumele "Electric Brother" si "Pe Pamant", dar si pentru activitatile cu NSK (la fondarea caruia a participat), grupul Aievea si emisiunea Retro Electro de la Radio Guerrilla. Iar AltOm nu vine in premiera la Energiea, pana acum a fost in spatele multor miscari de dans din serile petrecute in hub-ul urban.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related