Tehnologia Latex - unda verde pentru printul sustenabil. Bigprint Romania investeste in Print Green

Tehnologia Latex - unda verde pentru printul sustenabil. Bigprint Romania investeste in Print Green

BIGPRINT ROMANIA este prima companie de printing in domeniul produselor tipografice dedicate comunicarii vizuale din Romania, care investeste in tehnologie alternativa si ecologica, prin achizitionarea unei imprimante industriale care are la baza tehnologia HP Latex. 

Cernelurile HP Latex vin in intampinarea nevoilor companiei preocupata de protejarea mediului inconjurator prin producerea unor printuri fara miros, neinflamabile, necombustibile si biodegradabile.

Spre deosebire de cernelurile eco-solvent, acestea nu necesita etichetare cu avertismente de pericol si nu contin poluanti periculosi pentru mediul inconjurator. In plus, calitatea printului este exceptionala - de tip indoor, de mare rezolutie, iar durabilitatea outdoor.

BIGPRINT este prima companie din Romania care a achizitionat HP Latex 3000, modelul de 3,2 metri bazat pe aceasta tehnologie revolutionara.

Clientii media – fie ca este vorba despre agentii sau clienti directi - pot dezvolta idei noi si aplicatii respectand in acelasi timp mesajul PRINT GREEN.

"Printul digital green si creativitatea aplicata sunt doua directii de dezvoltare in care investim mult in aceasta perioada. Pentru noi este important, atat sa avem capacitate mare de productie – in acest moment in divizia ADES (Advertisement, Decoration, Event, Sign) putem printa 70.000 mp/luna, dar sa si dezvoltam partea de display/POSM in cadrul diviziei dPOSp (display, POS, packaging), a carei capacitate va atinge pana la sfarsitul anului 40.000 mp/luna.

De aceea, investitia in tehnologia Latex a fost nu doar o necesitate, dar reprezinta si un real avantaj intr-o piata de print extrem de competitiva. " a declarat Edit Santa (Director General BIGPRINT ROMANIA in cadrul evenimentului Open House organizat in colaborare cu Grup Transilvae si HP).

O serie de aplicatii pot fi realizate cu tehnologia de ultima generatie HP Latex pe diferite tipuri de suport: textile, hartie foto, backlit, tapet pentru decorarea peretilor, folie magnetica si alte specialitati media.

O mare parte dintre materialele prezentate la eveniment fac parte din colectia COALA LFP, marca Antalis, lider european in distributia de hartie, materiale de packaging si solutii de comunicare vizuala.

BIGPRINT ROMANIA, parte a grupului de firme BIGPRINT, a fost infiintata in 1998, si are ca domeniu de activitate imprimarea produselor tipo dedicate comunicarii vizuale in domeniile reclama, decoratiuni, eveniment, signalistica, precum si in spatiile pretabile la promovarea comunicarii prin folosirea produselor tipo de tipul display, POS, ambalaje personalizate .

In cadrul grupului activeaza alte doua companii - BIGPRINT HUNGARY si BIGPRINT AUSTRIA - avand o capacitate de productie la nivel de grup de 200.000 mp/luna print digital si 150.000 mp/luna print serigrafic. Cifra de afaceri a companiei prezinta o crestere dinamica de la an la an.

HP dezvolta tehnologie cu impact semnificativ asupra oamenilor, companiilor, guvernelor si societatii. Avand cel mai extins portofoliu de tehnologie de imprimare, sisteme personale, software, servicii si infrastructura IT, HP ofera solutii pentru problemele cele mai complexe ale clientilor in fiecare regiune a lumii.Investitiile in tehnologie sunt un pas firesc pentru companie, BIGPRINT ROMANIA aflandu-se in acest moment pe un trend ascendent din punct de vedere al dezvoltarii.

Grup Transilvae activeaza pe piata din Romania din 1991, oferind solutii de varf pentru industria grafica si de tipar. Compania importa cea mai larga gama de echipamente pentru imprimarile de format mare outdoor si indoor, inclusiv tehnologia Latex.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related