Discoteca balcanica la The Ark, cea de-a doua scena Balkanik Festival, editia a 5-a

Discoteca balcanica la The Ark, cea de-a doua scena Balkanik Festival, editia a 5-a

Cel mai asteptat festival de muzica al toamnei din agenda bucurestenilor, Balkanik Festival, a pregatit anul acesta, intre 11 si 13 septembrie, o editie aniversara memorabila. Festivalul, care implineste 5 ani, isi prelungeste programul pana tarziu in noapte si inaugureaza cea de-a doua scena la The Ark (str. Uranus, 150), spatiu care va gazdui un concept nou de petreceri balcanice.

Inca din 2011, fiecare inceput de septembrie a trezit la viata Gradina Uranus de langa Piata de Flori “George Cosbuc” (cartierul Rahova) din capitala si a invitat publicul sa ia parte la o selectie unica de proiecte muzicale tematice care sarbatoresc diversitatea si spontaneitatea balcanicilor, inscriind Balkanik Festival in traditia evenimentelor culturale importante din agenda bucuresteana.

In ton cu spiritul festiv al aniversarii, festivalul inaugureaza cea de-a doua scena la The Ark, unde va gazdui doua nopti de discoteca balcanica, pe 11 si 12 septembrie.

 

Vineri. Live set Kottarashky & The Rain Dogs, voodoo psihedelic din Bulgaria

Vineri, 11 septembrie, la ora 23h30, distractia se muta sub lumini de neon in incinta The Ark, unde vor concerta Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria). Trupa fondata de Nikola Gruev este, de cateva editii, una dintre favoritele publicului si revine anul acesta pe scena Balkanik5 cu surprize de pe noul album.

Kottarashky & The Rain Dogs au inregistrat 11 piese noi care ne poarta intr-un univers cu totul nou de Balkan funk si Blues. Piesele noi pastreaza sunetul unic al inregistrarilor culese de Nikola in satele bulgaresti, dar reusesc sa scoata in evidenta improvizatiile de clarinet si combinatiile de loop-uri tribal si drum & bass.

 

Petrecerea continua, de la ora 01h00 pana in zori, cu un dj set pregatit de DJ Click (Paris, Franta). Cunoscut pentru complicitatea sa in cele mai efervescente proiecte muzicale, cum este si intalnirea sa cu Rona Hartner si cultura tiganilor, Dj Click reuseste sa-si poarte publicul intr-un tur al sunetelor lumii rurale si urbane prin al sau stil worldtronica. Muzica lui nu are nevoie de viza!

 

Sambata, noaptea psihedelica: Ion din Dorobanti (Raze de Soare), vocoder, sintetizatoare si proto-manele

Sunetele Orientului vin la The Ark, sambata, 12 septembrie, de la 23.30, cu un live set al trupei Cumbus Cemaat din Istanbul. Muzica lor s-a nascut la malul Bosforului din cantece culese din Balcani si Orient si de cativa ani sunt invitati permanenti ai clubului de world music Araf din Instanbul, devenind foarte populari mai ales in Taksim.

De la 01h00, publicul se va imbarca intr-o calatorie psihedelica alaturi de Ion din Dorobanti (Ion Dumitrescu), co-fondator al label-ului Future Nuggets. Produce si lanseaza albumul de debut al formatiei Steaua de Mare si primul LP al legendarei trupe clujene Rodion G.A.

Se imerseaza in proto-manele si manele si impreuna cu Cosima Opartan scoate albumul tribut Albatros sub asamblajul Raze de Soare. Primul EP marca Ion din Dorobanti apare tot in 2015 fiind constituit din 4 piese, reinterpretari dupa Adi Minune, Azur, Alex Pustiu si Formatia Condor din Craiova.

Ultima identitate sub care urzeste sunete este Ion din Dorobanti. Isi face debutul cu piesa Solo pe compilatia "Sounds of the Unheard from Romania vol. 2" (2015) intr-o colaborare cu Nicu Chinezu Clarinet.

 

Cea mai impunatoare scena a festivalului este Main Stage-ul de la Gradina Uranus, pe ea vor urca nume grele din industria muzicii precum:

  • Fanfare Ciocarlia (Romania)
  • Ivo Papasov & His Wedding Band (Bulgaria)
  • Roots Revival Romania (cu Maria Casandra Hausi & Mehdi Aminian w. Guests)
  • Shantel & Bucovina Club Orkestar (Germania)
  • Kocani Orkestra (Macedonia)
  • Kalyi Jag (Ungaria)
  • Lemon Bucket Orkestra (Canada)
  • Amsterdam Klezmer Band (Olanda)

Pentru cei cu bilet de o zi sau abonament, intrarea este libera la cele doua petreceri. Pentru ceilalti, accesul este 25 lei/ seara. Abonamentele la pret redus – 85 lei (valabile pentru 3 zile) sunt disponibile pana pe 10 septembrie pe eventbook.ro si in reteaua eventim.

Balkanik Festival 2015 Teaser:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related