Balkanik Festival isi deschide portile vineri, la Gradina Uranus si The Ark

Balkanik Festival isi deschide portile vineri, la Gradina Uranus si The Ark

Cea de-a cincea editie Balkanik Festival isi deschide portile in acest weekend, 11 – 13 septembrie, la Gradina Uranus si The Ark, din Bucuresti.

Incepand de vineri, festivalul a pregatit 3 zile si 3 nopti de muzica, avandu-i drept headlineri pe clarinetistul Ivo Papasov & His Wedding Band, Kocani Orkestra, Roots Revival Romania, Fanfare Ciocarlia si Shantel.

Festivalul se deschide vineri cu DOINA REVIVAL, un spectacol in premiera, cu o singura reprezentatie, semnat de Roots Revival Romania, proiectul muzical initiat de tanarul artist iranian Mehdi Aminian, alaturi de Maria Casandra Hausi – voce (Romania) si invitati din Spania, Iran si Franta.

Pentru prima data in Romania, vine legendarul IVO PAPASOV & HIS WEDDING BAND (Bulgaria), supranumit Miles Davis al clarinetului balcanic, incoronat regele muzicii de nunta (Stambolovo).


IVO PAPASOV

KALYI JAG (“foc negru” in limba Romani), un grup fondat in Ungaria de catre romi vlahi originari din Satu Mare, continua seria premierelor.

Balkanik5 ii prezinta, pentru prima data in Romania, pe KOCANI ORKESTAR (Macedonia), unii dintre exponentii cu traditie ai stilului Balkan brass band, raspandit in tarile din fosta Iugoslavie si descendenti directi ai muzicii candva interpretate de catre fanfarele militare turcesti.

FANFARE CIOCARLIA, „bestia cu 24 de picioare”, „trupa de funk balcanic care a ridicat in picioare o intreaga planeta”, va veni la Bucuresti pentru unul dintre foarte putinele concerte pe care le sustine in Romania. Fiecare concert este o provocare de a euforiza publicul si, in acelasi timp, de a pastra viu spiritul muzicii de la Zece Prajini.


Nicolae Stoian (Fanfare Ciocarlia) 

SHANTEL & BUCOVINA CLUB ORKESTAR inseamna reintalnirea publicului cu energia lui Shantel si a celor 8 membri de nationalitati diferite ai Bucovina Club Orkestar.

Vor mai concerta Kottarashky & The Rain Dogs, Ion din Dorobanti (Steaua de Mare, Raze de Soare), Amsterdam Klezmer Band, Lemon Bucket Orkestra.

Pe langa concerte, o atmosfera de carnaval, dansuri vulcanice si petrecerile pana in zori, se pregatesc numeroase expozitii permanente de pictura, fotografie si sculptura inspirate din folclorul si realitatile balcanice. Lucrarile sunt realizate de artisti romani renumiti precum Paul Hitter, Eugen Raportoru, Daniel Brici, Cristian Munteanu, Silviu Ghetie.

La Balkanik Festival 2015 nu poate lipsi targul mestesugaresc ce reuneste mesteri din toate colturile tarii. Mesteshukar Butiq, o intreprindere sociala ce revalorizeaza obiectele facute de mestesugarii romi, va aduce ibrice din cupru, platouri din lemn, cosuri impletite, bijuterii din argint, cupru si alama, obiecte de vestimentatie din materiale traditionale rromani la moda.

Participantii la festival vor putea interactiona si invata mestesug de la argintari, sticlari, impletitori in papura, ceramisti care au pastrat traditia ceramicii de Cucuteni si Gumelnita, dar si arta chiromantiei si tarotului.

 

PROGRAM

Vineri, 11 septembrie, se deschid portile Gradinii Uranus (str. Uranus, 144) de la ora 14.00

Scena mare - Gradina Uranus

14.00 - Lunch balcanic, ateliere mestesugaresti, targ, expozitii de fotografie, sculptura, pictura
17.30 – 19.00 - PREMIERA - Roots Revival - spectacolul Doina Revival in premiera
19.30 – 21.00 - Kalyi Jag
21.30 – 23.00 - Ivo Papasov & His Wedding Band

Afterparty – scena The Ark (str. Uranus, 150)

23.30 – 01.00 - Kottarashky & The Rain Dogs
01.00 – 05.00 - Dj Click

 

Sambata, 12 septembrie

14.00 - Lunch balcanic, ateliere mestesugaresti, expozitii de fotografie, sculptura, pictura

16:30 - Vernisajul primei expozitii din seria ArtBorescent la Bucuresti, in prezenta sculptorilor Leontin Paun, Roberta Curca, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky, Alexandru Petre, Hellene Neagu, Stefan Curelaru si Mihai Ungureanu.

17.30 – 19.00 - Lemon Bucket Orkestra
19.30 – 21.00 - Kocani Orkestra
21.30 – 23.00 - Fanfare Ciocarlia

Afterparty – scena The Ark

23.30 – 01.00 - Cumbus Cemaat
01.00 – 03.00 - Ion din Dorobanti (Future Nuggets)
03.00 – 05.00 - Dj Sielat (Norvegia)

 

Duminica, 13 septembrie

14.00 - Lunch balcanic, Ateliere mestesugaresti, Expozitii de fotografie, sculptura, pictura
17:30 la The Ark - avanpremiera filmului "Dincolo de calea ferata", in prezenta regizorului Catalin Mitulescu
19.30 – 21.00 - Amsterdam Klezmer Band
21.20 – 23.00 - Shantel & Bucovina Club Orkestar

Organizator: Asociatia Culturala Metropolis, in parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo, cu sprijinul Primariei Sectorului 5.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related