Creative Est incepe pe 12 octombrie la Biblioteca Nationala a Romaniei

Creative Est incepe pe 12 octombrie la Biblioteca Nationala a Romaniei

Intre 12 si 18 octombrie, pentru o saptamana intreaga, creativitatea romaneasca devine personaj principal in viata Bucurestiului. Cei mai influenti lideri ai industriilor creative din Romania si Europa de Est intalnesc antreprenorii inovatori si publicul curios la prima editie Creative Est, sustinuta de Banca Transilvania. 

Gandit ca platforma de educare pentru bresle creative, dar si ca spatiu de descoperire pentru publicul larg, festivalul inaugureaza o experienta-maraton care prinde viata in 9 spatii inedite, intre care: Hala de la Industria Bumbacului, mansarda fostei fabrici de incaltaminte Flaros, Hanul Gabroveni, Biblioteca Nationala.

Angela Filote, presedinte al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Razvan Crisan, director Asociatia ORICUM si reprezentanti ai Bancii Transilvania deschid festivalul cu o conferinta pe tema contributiei industriilor creative la dezvoltarea regionala.

Despre cum sustinem business-urile bazate pe talent si cum le integram in circuitul economic dezbat Marko Radenković, presedinte Nova Iskra, hub creativ din Serbia, Paulina Mitrea, director de inovare la CLUJ IT, cel mai influent cluster creativ din tara si Zoltan Acs, director de incubare al agentiei de industrii creative Design Terminal din Ungaria. Inscrierile sunt deschise publicului larg, in limita locurilor disponibile, prin completarea unui formular disponibil online.

Pe parcursul festivalului, stundentii si tinerii se pot inscrie la seminarii si workshopuri de marketing si management in muzica, design, new media si arta, sustinute de Google Romania, Festivalul International de Teatru Caleido si Banca Transilvania. Participarea se face in baza formularului de inscriere disponibil pe site.

Experimentele gastronomice urbane incurajeaza networking-ul la cele 3 pop-up dinners cu invitati din lumea design-ului, filmului si artei. Pe 13, 14 si 15 octombrie, profesionistii si pasionatii creativitatii vor avea parte de discutii si experiente culinare artizanale alaturi de reprezentantii ShortsUP, Dizainar, Unicat.

Cei care au deja o idee de afacere in industrii creative si tehnologie pot participa la Get in The Ring, eveniment de pitching organizat in parteneriat cu GEA Strategy & Consulting. 2 premii cu valoare totala de 4000 de Euro, oferite de Banca Transilvania, vor ajunge la antreprenorii care reusesc sa creeze produse si servicii inovatoare. 

Creative Est isi propune sa demonstreze ca talentul si creativitatea autohtona pot deveni landmark-uri puternice pentru Bucuresti si Romania. In weekendul 17-18 octombrie, publicul larg este invitat la cel mai mare market dedicat antreprenorilor creativi, cu peste 50 de standuri din fashion, design, muzica, tehnologie si gastronomie.

Prima editie a festivalului de industrii creative este organizat de asociatia ORICUM, cu Banca Transilvania ca partener principal, sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, cu sprijinul Arcub, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, Institutul Cultural Roman si Institutul Polonez din Bucuresti.

 

Afisul evenimentului

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related