[Out of Office] Dana Tocu: Escapada inseamna mai ales liniste. Locuri ne-trendy, ne-party, ne-family friendly

Poate tocmai pentru ca isi aminteste de cateva concedii traumatizante, cu conferinte pe telefon, castinguri, retusuri si feedback-uri, Dana Tocu, Creative Director HIPPOS, prefera plajele de zacut.

Cel mai mult ii place sa taca in concediu. Sa se scufunde intr-o carte sau in piscina, in orice care presupune liniste. De unde si titlul de mai sus. Chiar si asa, nu are cum sa opreasca ideile. Dintr-o vacanta la Amsterdam s-a nascut, de exemplu, o carte de iubire raraita. 

 

Cat, cum, unde

Vara maxim 2 saptamani, fie la un loc, fie sparte in cateva get away, care incep de Paste sau de 1 mai cu o pensiune din Delta pe care o iubesc tare mult si continua cu escapade la mare – fie la noi, fie la altii.

 

S-a intamplat sa nu mai pleci din cauza unei "urgente" de la job?

Sa nu mai plec nu mi s-a intamplat, dar sa stau cu apasare pe diverse teme, da.

 

Primul lucru pe care il faci in vacanta

Pai… bagajul, presupun. Ador sa fac bagaje, sunt experta. Am invatat cand eram mica de la matusa mea si acum cred ca am intrecut-o in abilitatea de a utiliza judicios spatiul unei valijoare.

Facutul bagajului e primul ritual de celebrare al unei escapade si ma bucur de el din plin. Normal, periodic scot pisicile din bagaj, indepartez parul si continui. Rinse and repeat.

  

Destinatii

Vara strict prefer plaje de zacut. De zacut si de tacut. Probabil pentru ca munca mea imi cere sa vorbesc foarte mult – sa nu uitam ca suntem un soi de agenti de vanzari – in vacante imi place sa tac si sa ma scufund intr-o carte, in nisip, in mare, intr-o piscina, dar mai ales sa ma scufund in liniste.

Cred ca suntem usor nevrozati sau cel putin eu sunt si escapada inseamna mai ales liniste. Asa le si aleg – locuri ne-trendy, ne-party, ne-family friendly.

 

Cat timp petreci la job in concediu

Am cateva traume din vacante, cand a trebuit sa fac phone conf-uri, castinguri, retusuri, feedback-uri… Dar de obicei incerc sa gasesc un gap intre proiecte, sa-mi tihneasca concediul, sa ma rup de munca.

 

Iti vin idei pentru job in concediu?

Da, imi vin idei si pentru job si pentru colaborarea mea constanta cu Red Panda Romania. Acum multi ani am povestit ca ideea pentru cartea Iubirrre mi-a venit dupa o vacanta la Amsterdam, unde am fost coplesita de spectacolele si muzeele vazute.

Atunci am spus “Mi-as dori sa las si eu ceva in urma mea.” Stiind ca nici nu sunt vreun mare pictor, nici vreun muzician faimos, am ales sa alcatuiesc o antologie de povestiri in folosul animalelor si asa s-a nascut volumul Iubirrre.

 

O vacanta legendara

Sunt multe vacante pe care mi le amintesc cu drag. O escapada la Eforie cu fostii colegi din Leo Burnett de acum multi, multi ani. O calatorie in Egipt pe o plaja cu nisip roz si ape turqoise.

Orice clipa petrecuta in Londra sau in Delta – locurile mele preferate de pe lume. Indragostirea de Gaudi si Barcelona sa.

 

Cel mai aglomerat loc pe care l-ai vazut in vacanta. Cel mai pustiu.

Cel mai aglomerat loc nu a fost vara, ci un inceput de decembrie pe Oxford Street, cand nu am reusit sa traversez, am luat autobuzul cateva statii intr-un sens, ca apoi sa-l iau in sens invers pentru a ajunge vis-a-vis de unde ma blocasem.

Cel mai pustiu – plaja Perisor din Delta, unde nu se poate ajunge decat cu barca. O singura data m-am intalnit cu cateva vaci, iar alta data am vazut de la distanta caii din rezervatie. Cred ca asa arata Raiul.

 

Cat iti ia sa reintri in ritm

Beau o cafea, imi citesc mailurile, ascult cele mai noi barfe. Imi reintru in ritm instantaneu. Mediul da ritmul si, after all, I love my job.HIPPOS

HIPPOS este o agentie de advertising full service, cu focus pe design. Suntem impartiti in 4 divizii: Advertising, Digital, Design Multi-disciplinar si Innovation Research. De-a lungul celor 10 ani de existenta... vezi detalii »

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

SectiuneRelated