Copiii din Ferentari contribuie la transformarea cartierului lor in cadrul proiectului City of Energy

Copiii din Ferentari contribuie la transformarea cartierului lor in cadrul proiectului City of Energy

Proiectul City of Energy, lansat in anul 2011 de catre Enel Romania pentru a da culoare orasului cu ajutorul artistilor urbani, a sarbatorit al saselea an de existenta printr-un eveniment special, desfasurat in cartierul Ferentari din Bucuresti.

Astfel, in perioada 31 august – 2 septembrie, copiii din comunitate au avut posibilitatea sa participe la ateliere de creatie si grafitti organizate de Policy Center for Roma and Minorities. In zilele de 3 si 4 septembrie toti participantii la ateliere si-au demonstrat talentul prin pictarea postului de transformare Enel din Aleea Livezilor nr. 46, fiecare dintre micii artisti avand ocazia sa-si expuna propria creatie pe postul de transformare.

 

Ȋn compania artistilor graffiti Spsh, Vadio si Neon, copiii s-au jucat cu compozitiile geometrice, au desenat formele abstracte ale personajelor preferate si au invatat modalitati creative in care pot combina culorile.

Artistii care s-au alaturat cauzei au un portofoliu impresionant in grafitti si arta de strada. Spsh a intrat in atentia publicului la sfarsitul anilor ’90 si este pasionat de grafica, stickere de pereti, canvas si fotografie. Vadio este recunoscut pentru imaginatia lui impresionanta, ajungand de la schitele facute pe caiet in scoala generala la opere complexe in care combina creativ forme si culori. Neon este un artist al literelor stilizate si lucreaza fie cu multe culori, fie in constraste de alb si negru. 

Alegerea postului din Aleea Livezilor pentru aceasta editie a programului City of Energy se inscrie in logica proiectului de dezvoltare comunitara desfasurat in parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities prin care se urmareste imbunatatirea accesului la energie pentru locuitorii cartierului Ferentari.

Postul de transformare din Aleea Livezilor se alatura celor 26 de posturi pictate in programul City of Energy, si marcheaza o istorie de 6 ani in care instalatiile industriale ale Enel au fost oferite comunitatilor din Bucuresti, Constanta si Timisoara ca suport pentru arta urbana. Acestea au fost transformate din simple constructii gri in adevarate picturi care infrumuseteaza zonele in care sunt amplasate, dar in acelasi timp spun si povestea comunitatilor din care fac parte.

 

Cateva din cele mai cunoscute: in Bucuresti exista picturi dedicate aviatiei romane in Parcul Kiseleff, reprezentari ale celor mai frumoase castele din Romania in zona Grozavesti, istoria tenisului in Parcul Izvor sau momente importante din lumea fizicii la Pasajul Pipera.

Postul de transformare din apropierea Delfinariului Constanta celebreaza ziua Biodiversitatii, fiind decorat cu specii de plante, pasari si mamifere pe cale de disparitie sau amenintate cu disparitia din zona Dobrogei si a Marii Negre iar cel din statiunea Mamaia aminteste oamenilor care trec pe langa el de ziua Marinei.

De asemenea, in Timisoara a fost marcat momentul celor 130 de ani de la inaugurarea sistemului electric de iluminare stradala din orasul vestic.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related