Promotiile renunta la spectacol in favoarea brandului

Promotiile cu premii spectaculoase care te fac milionar in dolari, proprietar de carciuma, de vila sau de Porsche se raresc pe zi ce trece. Peisajul promotiilor s-a schimbat in ultima vreme in favoarea unor actiuni de marketing care, la prima vedere, par ceva mai modeste. Aceasta orientare nu inseamna nicidecum un regres al pietei promotiilor, asa cum ar putea parea la prima vedere. Este, de fapt, un semn de bun augur.

Locul promotiilor zgomotoase este luat incet, incet de cele cu premii mai echilibrate, care presupun bugete rezonabile. Premiile sunt mai adaptate nevoilor consumatorilor, decat viselor acestora, dar mai ales sunt mai potrivite cu brandurile pe care le reprezinta. Un bautor de bere ieftina nu mai castiga un Mercedes, pe care nu poate decat sa-l vanda ulterior, ci mai repede un Logan sau ceva care este cu adevarat interesant si relevant pentru el. Promovarea vanzarilor a ajuns intr-un punct de la care poate incepe o evolutie sanatoasa.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related