Mihai G. Mihai: In outdoor imbatranesti intr-un an cat altii in cinci

A rostit mai in gluma mai in serios Mihai G. Mihai (CEO, Clear Channel Romania), in cadrul discutiei de la Anuala de Arhitectura, unde s-a filmat rubrica "Insider" a emisunii AdCouture cu numarul 33. Chiar daca cele 8-9 procente din bugetele de publicitate care sunt alocate publicitatii outdoor anual, au ramas constante in ultimii 5 ani, apar probleme din punct de vedere al gestionarii taxelor pentru utilizarea spatiului public. Desi in strainatate, 50% din veniturile incasate in urma inchirierii de spatiu public pentru reclama, se duce la bugetele locale, in Romania, lucrurile nu stau deloc asa. Dimpotriva, ajunge un procent foarte mic la consiliul local, pentru ca sunt multe institutii care au autonomie si inchiriaza in nume propriu respectivul spatiu.

Asadar la capitolul reglementare, publicitatea stradala inca iti da multe batai de cap. Si de multe ori discutiile pe acest subiect mor inainte de a se naste, dupa cum a mai precizat Mihai G. Mihai. Practic, "niciodata municipalitatea sau cei care conduc municipalitatea nu si-au asumat spatiul public" a punctat Vlad Ruta (director general Mistic Media).

Cat despre viziunea arhitectului in toata discutia, Bruno Andresoiu (director IGLOO) si-a exprimat ingrijorarea cu privire la modul in care ajungem sa valorizam arhitectura, in contextul plasarii reclamelor stradale fara sa se tina cont ca acopera, de multe ori, cladiri valoroase. "Actionand astfel se induce sentimentul subliminal ca arhitectura nu mai exista; cladirea nu mai exista, este doar un suport pentru mesajele publicitare", a mai adaugat el. Dar, fara sa omita necesitatea existentei acestui mediu de comunicare: "publicitatea stradala este cu siguranta un motor economic important".

Discutia poate fi urmarita integral aici.

Emisiunea AdCouture este prezentata de Serban Ciusca si realizata in co-productie de The Money Channel si IQads. AdCouture se difuzeaza in fiecare vineri seara, de la ora 22:00, la The Money Channel si, in reluare, sambata, ora 11:15 si duminica, la ora 11:15 si 01:00.

Emisiunile AdCouture pot fi urmarite si pe www.tmctv.ro si www.iqads.ro, sectiunea Video - AdCouture.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Sectiune



Branded


Related