Interbrand 2010: Toyota ramane cel mai valoros brand japonez

Potrivit unui clasament Interbrand, cele mai valoroase branduri japoneze din 2009 si-au mentinut pozitiile in top in ciuda dificultatilor financiare intampinate din cauza crizei, informeaza WARC. Astfel, Toyota ramane in continuare in fruntea clasamentului, chiar daca a inregistrat o scadere de 3% in dreptul valorii brandului.

Honda, unul dintre putinii producatori auto cu o evolutie buna in perioada crizei, a ramas pe locul secund. Sony, Canon si Nintendo completeaza topul 5. Panasonic, Lexus, Nissan, Toshiba, Sharp, branduri care au suferit scaderi, s-au clasat pe locurile 6-10.

Asics, distribuitor de articole sportive, a inregistrat o crestere semnificativa de 11%, ajungand in primele 30 de pozitii, pe locul 22. Conform Interbrand, acest progres a fost asigurat de strategia de extindere globala aplicata de Asics. Shimano, producator de echipamente pentru pescuit si ciclism, a fost o alta companie care a ajuns pentru prima oara in top 30.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related