[Cat costa un site?] Fara compromisuri cand vine vorba de rezultate

„Buna ziua. Oferta noastra standard este de 150 euro pentru 10 pagini, flash si SEO on page. Daca ne intelegem, in 200 euro aveti si cont de Facebook si Twitter, personalizat, cu user si parola, cu tot ce trebe...”. Am facut acest mic research inainte sa scriu acest articol, dand click pe un Ad-words din contul de email, si cerand o oferta unei „agentii locale” specializate.

Deci as putea spune ca internetul pare a fi chiar ieftin! Revenind la realitatea zilnica, cred ca overall, costul mediu al unui site a scazut in ultimii ani, pentru ca ceea ce parea un moft la un moment dat acum a devenit o necesitate. Paradoxal, cererea a crescut foarte mult, dar acum piata cere solutii ieftine si eficiente. Regulile business-ului, si asa nereglementate clar, sunt date peste cap pentru ca si cele mai mari agentii nu isi mai permit sa dea fee-uri / ora fara justificare, ci ofera discounturi, accepta bonusuri sau penalitati pentru KPI-urile generate, si chiar lucreaza doar pentru un procent din leadurile sau succesul scontat. Si asta fara sa se faca rabat de la calitate sau concepte creative, pentru ca deh... e criza si „toate agentiile de pe piata vor sa lucreze cu un brand ca al nostru!”. Ca sa nu mai vorbim de social media care „nu ar trebui sa coste nimic” :)

Dar am incredere ca suntem pe un drum bun si ca din ce in ce mai multe companii realizeaza ca un site sau o platforma, se construieste in timp si cu costuri. Avem din ce in ce mai multi clienti care nu vor doar un site, ci o agentie care sa ofere o strategie pe termen mediu si lung si full service (one stop shop). Clienti care nu fac compromis la costuri, atat timp cat rezultatele sunt mai importante.

Concluzionand, un site poate sa coste oricat. Atat timp cat va genera rezultate si valoare adaugata pentru acea companie sau serviciu, orice cost poate fi justificat.

Asa ca ne asteapta vremuri bune...

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related