Politicienii pun tunurile pe sefii si pe publicitatea TVR

Unul "gata", altul in curs de elaborare, doua noi proiecte de lege tulbura din nou apele la SRTV, unde intentiile bune par sa ascunda iarasi interese mai putin ortodoxe. Este vorba, pe de o parte, despre proiectul de reorganizare a canalelor publice de radio si televiziune, iar pe de alta parte, despre proiectul de modificare a Legii audiovizualului, zice-se in scopul alinierii la directiva europeana "Televiziunea fara Frontiere".

In urma cu aproximativ o saptamana, ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, iesea public cu detalii despre un proiect de lege elaborat de Alianta D.A., privind reorganizarea SRR si SRTV. Reprezentantul guvernului a tinut sa sublinieze ca principalul obiectiv al PNL, PD si UDMR este sa produca un act normativ modern, care ar urma sa fie finalizat pana la 1 februarie si ar avea menirea sa garanteze depolitizarea celor doua institutii si sa asigure o conducere profesionista pentru amandoua.
Totul, in conformitate cu declaratiile categorice facute de premierul Tariceanu si de presedintele Basescu pe parcursul anului trecut, legate de democratizarea canalelor publice. Dar nici ministrul culturii, nici alti reprezentanti ai aliantei de guvernamant nu au pus la dispozitia societatii civile vreunul dintre cele doua proiecte care au constituit baze de lucru - documentele initiale elaborate in parte de partidele sus-mentionate.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related